2010. december 8., szerda

Honfoglalás

Általában ide írom azokat a dolgokat amikről nem szeretném, hogy a közeli környékem tudjon, munka, pletyka és ilyenek. Hogy mi lesz amikor majd otthon leszek? Hova fogom írni ezeket? Hn. Látom hamarosan meg kell tanulnom fura-nyelven. Mielőtt kérdeznétek mi a franc az a fura-nyelv az valamilyen nyelv aminek esélye, hogy ismerik Magyarországon minimális. Japán, Mandarin, Arab, Bolgár... Eszembe jut most két lehetőség: valamilyen itteni indián nyelv, mint a cabécar, bribri vagy ngöbe; vagy megtanulni Afrikaans-szul.

Ahogy az már köztudott, nemrég a főnököm megjutalmazott azzal, hogy engem választott ki egy Roaming kongresszusra amit Január 16.-ától 18.-áig tartanak Dubaiban, egy luxus város, a világon egyetlen létező 7 csillagos hoteljával a híres Burj Al Arab, a szépségnek és mindennek a netovábbja... a Perzsa Öbölben, szembe Iránnal, Szaúdi Arábia mellet, az Egyesült Arab Emírátokban. Persze, ez ki lett cserélve egy kevésbé csodálatos Interkapcsolat kongresszusért Londonba. Persze, azért tartom a reményt, hogy nem adódik meg.

Az a helyzet, hogy hétfőn a főnök behívott az irodájába egy picit beszélni. Gondoltam, hogy valami munka ügy lesz, valamit be kell hamarosan fejezni, valami új szolgáltatás vagy munka jön. Erre megkérdezte egyből, hogy hogyan érzem magam az életem ezen a szintjén, hogy egy csoportot vezessek. O_O Na, megijedtem. A kérdése elején azt hittem arról lesz szó, hogy hallotta, hogy azt híresztelik, hogy én akármikor fogom a sátram és megyek Magyarországra, de amikor a csoport vezetését említette meg, lefagytam. Fejem elkezdett gyorsan pörögni egy gondolat körül: "NEM AKAROK FŐNÖK LENNI!!!"

Főnököm megmagyarázta, hogy a csoportját két osztályra fogják osztani (ja...) és az én nevem az egyik ami felmerült (tőle és a főnökétől), mint lehetséges csoportvezető. Én megmondtam neki őszintén, hogy nem hiszem, hogy lenne bennem főnöki képesség, nem vagyok vezető típus, nem látom magamat ilyen pozícióba. Persze, tisztelem a döntését, köszönöm, hogy rám gondoltak és ha úgy döntenek, hogy nekem adják a pozíciót, akkor eleget teszek az elvárásoknak. Azt is megemlítettem (lehet, hogy nem kellett volna), hogy őszintén, nekem sokat függ a pozíció attól is, hogy ki a fölöttem levő főnök. Azt már nem mondtam meg, hogy ha tuti, hogy ő, akkor jó, de ha más, akkor teljesen felejtős az ügy.

Ezek után szemmelláthatóvá vált, hogy a főnököm meg van elégedve a munkámmal és meg akar jutalmazni. Ez jó. Az is nyilvánvaló lett szememben, hogy ő tudja, hogy én szökésveszélyben vagyok, amiért igyekszik most minél hamarabb engem elnyerni, hogy minél tovább vele maradjak. Ezt nem mondtam meg senkinek a csoportból, de erősen megtartottam magamnak a titkot. Tudom, hogy a Félbunkócska az egyik jelölt, és a leglehetségesebb, mivel nagyon közel áll a főnökhöz, és többféle suskust is elintézett már neki. Persze FélB folyamatosan azt mondja, hogy ő bezzeg nem akar főnök lenni, hogy neki az nem kell, és bla-bla-bla. Közben mindenki tudja, hogy ő igenis szeretne főnök lenni, még ha nem is lenne jó főnök, ugyanis elég hanyag, pletykás és nem valami tisztességes.

Minden protestalásának ellenére, a múltkor már úgy beszél a csoportokról, hogy "az ő csoportja" és "az Edwin csoportja". Nem is vette észre, de így vélekedett a létrehozandó csoportokról, amiért én elmosolyodtam magamban. Mit gondolna, ha tudná, hogy a pozíciója nem olyan biztos, mint ő azt gondolná? Hogy nem ő az egyedi, a természetes választás? Hogy vannak mások akik azt mutatják, hogy nem olyan jó, hogy hanyag volt munkálkodásaiban? Ő már kisajátítja magának a csoportot, nézi kik lesznek az alattvalói és örvendezik a jutalomnak, a nagy fizetésnek amit kapni fog, a hatalomnak amit kap. Ó kis buta! Majd meglátjuk ennek a történetnek a végét, mert vagy ő marad és akkor tényleg vége a korai szökéseknek, mert főnöki gyűléseken kell maradnia este 9-ig, mindenféle engedélyeket átnézni és egyéb felelősségeknek eleget tenni, vagy hoppon marad és valaki más uralkodik majd fölötte. Mindenesetre nekem nevetnivalóm lesz bőven. :-D

Nincsenek megjegyzések: