2011. március 11., péntek

Pods, Pods, Pods

Miután elkezdtem kutatni a blog-sorozatomra, találkoztam egy boszorkánnyal a netten (illetve én találkoztam vele, blogjával, ő nem is tud rólam, ugyanis nem is kommentáltam! Rejtet személyiségű olvasó vagyok!), aki a Brook L. Stargazer varázsnevet hordja, és iPod Witch-ként található az iTunes boltban. Blogjáról már rengeteget írtam, habár lehet, hogy épp nem itt, tehát nem is megyek ennek a fejtegetésébe. Bejegyzéseiben, ugyanakkor, egy időben sokat kezdett el beszélni podcast-jairól, hogy most ezzel foglalkozik, majd lassan úgy kezdett el írni, mint aki azt feltételezi olvasója szintén hallgatja podcast-jait. Elolvastam minden elérhető bejegyzését, kergettem több bloghelyen keresztül (vagy három, négy ilyen blog-helyen tündökölt egy darabig) míg végül a 2010 augusztusi bejegyzése után mindenhol nyoma tűnt.

Egy darabog töprengtem ezen a podcast dolgon, hogy vajon vetemedjek arra, hogy felkeresem és meghallgatom. Gondolná akárki, hogy ha annyira tetszett nekem Brook, csak természetes, hogy felkeresem a podcast-jait és meghallgatom, de nem olyan egyszerű. Ugyanis tudni illik, hogy a podcast egy iPod-nak készített termék. A podcast (szerintem) csak iTunes-on keresztül hallgatható, illetve kereshető. Nem, nem az a bajom, hogy nincs iPod-on, hanem az, hogy VOLT nekem egy iPod-om, ami az életem egyik legrosszabb vétele volt. Egy rózsaszín iPod Mini, amit tölthettem egész éjszaka, eleme mégis csak 3 percig tartott, és az itteni iCenter nem csak nem volt hajlandó megjavítani (mert akkorra csak az iPod Nano-hoz értettek), de még merte monda, hogy csak azért, hogy megnézzék fizetnem kellene $35,-t. Yeah right. Mind a munkahelyi, mind az otthoni gépen (vagy gépeken?) rajta van az iTunes program, amit néha-néha használok zene hallgatásra, ha épp nem vagyok más program kedvében. Na, meggondoltam magam és nekiálltam megkeresni a podcast-okat. Nem volt olyan könnyű, de a végén rájuk találtam. Elkezdtem hallgatni és megtetszett!

Most az a baj, hogy út közben is szeretném hallgatni, ami nem olyan egyszerű, mert ahhoz már kellene az iPod, ami nincs. Már nincs. Azt hiszem pár héttel ezelőtt dobtam ki, de amúgy se működött, tehát ja. De akkor most mi legyen? Kezdek belejönni ebben a podcast-os dologba, és nem csak a kedves Southern Wiccan boszi miatt, hanem mert rengeteg jó cucc van ott kint! Armin Van Buuren, Hírek, nyelvek, könyvek, több ilyen blogszerű podcast-ok, stb, és hallgatni szeretném amikor nem a gépnél vagyok, hanem a buszon, a kocsiban, a taxiban, amikor gyalogolok, amikor sort állok a bankban, ebéd közben, stb. Tehát? Tehát beléptem a netbe és elkezdtem iPod-okat nézni. Classic, iTouch, nano, shuffle, iPad, iPhone. Rengetek, többsége erősen a $150 fölött, amit nem vagyok hajlandó kifizetni egy olyan cuccért, ami olyan pocséknak minősülhet, mint a legutóbbi iPod-om. Tehát kinéztem ezt a picike, 2 GB-s shuffle-t. Még nem vettem meg, de ki tudja? Lehet, hogy a végén megveszem. $45 nem olyan nagy ár, tehát ha véletlenül megint kukacos álmát kapok, nem zavarna annyira. Mi legyen, mi legyen? Vegyem meg?

Nincsenek megjegyzések: