2017. szeptember 29., péntek

Tervezgetés

Stormberry tulajdona
Lassan itt a kedvenc hónapom :-) és nagyon-nagyon sok szépet látok magam előtt. Hamarosan itt az év vége, megint elutazom haza egy kis látógatásra, utazgatásra és ilyenekre - én a tél közepén!!! Semmi nyár, semmi meleg, és semmi hőség. Alig várom, hogy megint felszállhassak a repülőre és otthon lehesek, utazgathassak, meglátogassam a Mamát és a Papát, találkozzam a Gyulával, talán most a Tündivel is, és a kedvenc, szokásos programjaimat is elvégezhessem. Tudjátok mire gondolok, ugye? Elmenni Bécsbe, MEGINT megpróbálni korcsojázni, felvásárolni a Libri és a Vince egész könyvkészletét, majd azon sopánkodni, hogy hogyan fogom mind a bőröndbe tenni, és milyen arcot fogok vágni a reptéren amikor lemérik a 20-kilósnak-szánt-bőröndöt-ami-valahol-most-25-kilós, mintha 20 Kg és 25 Kg alapvetően ugyanaz a szám lenne... Ja, a szokásos program.

De most más is van, mert jövőre (ha minden jól megy), elkezdem az ormos házam építését. :-) Igen, lesz házam és lesznek rajta ormok. :-) És ahogy a tervező eleinte megrajzolta, LEHET, hogy lesz rajta ÉPP hét orom. Hogy ez miért fontos? Azért, mert kedvenc regényem Nathaniel Hawthorne-tól ez a "The House of Seven Gables", ami azt hiszem magyarul "A Hét Ormos Ház", ahol egyébként voltam amikor elmentem Salem, Massachusetts-be, ÉS ahonnan származott at ötlet, hogy nekem ilyen kell. Orom, nem egy akkora ház. Tudni illik, a házakat takarítani kell, és én nem igazán szeretek takarítani.

Stormberry tulajdona
Ez azért fontos, mert az jelenti, hogy nem fogok tudni sokat költeni ezen az utazáson, mert hát kell a pénz a házra, DE most nyugodtan tudok könyvekre költeni, mert annak ellenére, hogy most már nincs helyem könyvekre, jövő év végére LESZ helyem... mert lesz házam, és a házam egy fontos százaléka könyvtár. :-)

Na, de a tervezés nem csak az utazásra esik - habár jelenleg itt több dolog még nincs kitervezve - hanem az is a helyzet, hogy a határidő naptáromban, októberre érdekes módon mindig megjelenik egy extra lap amiben a jövőévi tervező lapokat ajánlják. Tudjátok, ez úgy működik, hogy van nekem ez a csinos kis határidő naplós, gyűrüs mappám - A5-ös most - amibe az ember minden évben beleszerzi, vagy belenyomtatja a lapokat. Mivel a határidőnaplóm Filofax, akkor sokszor veszek bele Filofaxos naptárokat, de már volt amikor magam nyomtatom ki a lapokat, vagy valami más próbálok ki. Jelenleg a magyar Saturnus heti betétlapokat használom.

Általában úgy vagyok ezekkel a naptárokkal, hogy meg tudom szokni az elrendezésüket, de nem mindig a legjobb. Idővel már megszoktam, hogy különböző dolgokra kell helyem egy határidőnaplóba, mint napi tevékenység listák és időpontokra is. Ráadásul nekem a hétvégék épp annyira be vannak tervezve, mint a hétköznapjaim. Ilyenkor szoktak az egyetemi órák, vizsgák, tanulási csoportok, házifeladat időpontok, posta ügyek, mozi-maratonok és ilyenek lenni. Ekkor is szoktam, például, a könyvelési munka nagy részét elvégezni, és ilyenkor tervezem be a legtöbb találkozót barátnőimmel, tehát, igen, kell a hely, és mindig az van, hogy nem pontosan az amit szeretnék.

Igen, kinyomtatni jó ebből a szempontból jó, de ez se szokott mindig úgy sikerülni, mint az nekem pontosan tetszene. Egyszer... sok-sok éve már, tengerpart bús mezején... :-) Na, az a helyzet, hogy tavaly... azt hiszem tavaly volt, kipróbáltam ezt a Bullet Journal rendszert. Hogy az mi, az egy határidő rendszer ami nagyon hajlékony és az ember maga szabja meg, hogy milyennek akarja. De hogy jobban értsétek, hagyok nektek itt egy kis videót magyarul, ahol egy nagyon csinos magyar lány megmagyarázza a rendszert. :-)


Stormberry tulajdona
Tavaly nagyon sok Bullet Journal-os videót láttam és egy kicsit el is gondolkodtam rajta, majd mivel nagyon nagy kedvem volt ilyet csinálni, elővettem ládámból egy régi, üres füzetet, és kipróbáltam. Én nem jött be. Sajnos nem. Érdekes volt időnként, de nem igazán volt nekem való, mert egy idő után nagyon untam, hogy MINDEN NAP, meg kellett a dátumot írni, a listákat megírni, az időpontokat átkopírozni... ez nagyon nem.

Viszont az a helyzet, hogy most megint elgondolkodtam ezen. Filofaxom most nagyon, nagyon vastag, és gondoltam, hogy ha valahogy bullet-journal-ozni tudnám, lehet, hogy nem csak olcsóbb is lenne a dolog  - ugyanis van otthon TÖMÉNYTELEN SOK PAPÍR amit méretre tudnék vágni és felhasználni - hanem most kiokumulálhatnék egy jobb rendszert, és ha nem sikerült, csak kinyomtatok egy határidőnapló betétet.

Itt nem csak az van, hogy fel akarom használni azt ami már van, és pénzt akarok spórolni, hanem az is van mindebbe, hogy ki akarok próbálni valami újat. Zavar, hogy a filofaxom nem fér bele minden táskámba, hogy nagyon nehéz, de szeretem a méretét. Akkor, most egy picit vihetőbbé akarom csinálni. És ki akarok magamnak fejleszteni egy működő, tökéletes rendszert.

Majd meglátjuk sikerül-e.

Nincsenek megjegyzések: