2010. október 18., hétfő

Go Colts!

Tegnap programom volt a bevásárló központban, Paseo Las Flores-ben. Miután egy levelező barátnőm Chiléből ajánlott egy regényt Mario Benedettitől, "La Tregua", megkértem a kedvenc könyvesboltomtól, a Librería Internacional.  Általában nem olvasok latin amerikai regényeket, vagy írókat, és sokat nagy ívben kerülöm (mint azt a Paulo Coelho-t), de a levelező barátnőm olyan sok jót mondott a könyvről, hogy gondoltam megpróbálom, és talán találok magamnak egy latin amerikai írót aki tetszik.

Tulajdonképpen gondoltam, hogy ezen a héten megyek el a könyvért, (tulajdonképpen egy másik könyvesboltban volt, de a hozzám közelibe hozattam) de mivel 12.-étől 18.-áig volt egy akció azoknak a klienseknek mint én, akiknek klienskártyájuk van. Az akció arról szólt, hogy ha veszel 16 ezer colón fölötti értékben könyveket, akkor a szokásos nekünk szóló 5% árengedményt megduplázzák és kapunk 10% árengedményt. De ha 25 ezer colón fölötti értékben veszünk könyvet, 20% árengedményt kapunk. Természetesen én megkaptam a 20% árengedményt. Nem is vettem olyan sok könyvet, csak hármat, a Mario Benedetti könyvet beleszámítva. Az egyik Katherine Howe regénye "The Physick Book of Deliverance Dane", spanyolul "El Libro de los Hechizos" ami egy boszorkányos könyvről szól a Salemi boszorkánypörök idejéből. A másik egy izlandi író krimi regénye, "Grafarþögn" aminek címe spanyolul "La Mujer de Verde", az író pedig Arnaldur Indriđason. Vettem volna más könyveket, de valahogy nem találtam semmi mást kedvemre valót. Minden tele volt Mario Vargas Llosával és Ken Follettel.

A bevásárlás után szerettem volna menni a moziba, de a filmek amiket vetítettek olyan nagyon rosszak voltak, hogy nem igaz. Így hát nézegettem egypár ruhaboltot, hátha látok valami szépet - keresgélek egy pár lehetőséget a ruhatáramba - de azonkívül amit Naf Naf-ban találtam, nem látok semmi mást. Ezek után elmentem estebédelni (mivel késő lett), és kipróbáltam egy új helyet (alapvetően azért, mert bezárták a borozót ahova menni akartam). Ez az új hely egy Argentin hely, Ferroviario 1857. Ahogy leültem és kértem valamit, észrevettem, hogy a tévén a ESPN csatorna volt, és mit mutatnak? Az Indiana Colts és a Washington Redskins amerikai futball játékot! Amikor lekezdtem amerikai futballt nézni, alapvetően azért, mert alig lehet itt rugby-t nézni, jó barátom, Shimmy Gin, igyekezet nem csak megmagyarázni a játékot egyszerűen (még mindig nem tudom mik azok a "1st&10" és ilyenek), de arra is igyekezet, hogy az ő kedvenc csapatjának drukkoljak, a New England Patriots. Jobban tetszett a Colts-ok játéka.

Az amerikai futballban, egyébként, van egy bizonyos rivalitás Peyton Manning, a Colts quarterback-ja (olyan, mint a csapat kapitány) és Tom Brady, a Patriots quarterback-ja. Mindkettő nagyon jó. Shimmy Gin próbál továbbra is átpártoltatni engem a Patriots-okhoz, de nem hiszem, hogy sikerülne neki.

A tegnapi játék nagyon izgalmas volt. Persze a Washington-i Redskins csapat nem a legjobbak közé tartozik, tudomásom szerint, de nagyon jók és nagyon jó harcot adtak. Már az elején, az első negyedben mind a kér csapat touchdown-t csináltak, ami a maximális pontot adja a játékban. Egy touchdown az amikor az egyik csapat át tud futni a másik csapat oldalán a pálya kívül.

Eleinte azt terveztem, hogy ott nézem meg a meccset, miközben a telefonomon twitterezek (ezt a játékot nem lehet twitterezés nélkül átélni), de annyira izgalmas lett, hogy attól féltem elkezdek kiabálni, amiért inkább hamar fizettem, kirohantam egy taxiért és gyorsan hazamentem. Volt egypár hülye mozdulat, mind a két csapat részéről, és egy igen buta mozdulat volt a Colts-ok részéről, de aztán volt egypár igen jó fogás (catch és interception) a Colts-ok részéről. Nehezen, de a játék végeredménye Colts 27, Redskins 24, ahol a különbséget egy field goal tette a Colts-ok részéről. (Gollt is lehet rúgni, de nem mindig. Azt hiszem erre vannak a 1st&10 és ezek.)

Itthon bekapcsoltam drága netbook-omat és így folyamatosan játék közben twittereztem. Az általam olvasott twitterezők közül senki sem Colt fan. Hn. De nyertünk!!! :-)

Most csak egy gondom van: amikor hazaköltözök, hogy fogom az Amerikai futballt folytatni?

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Zsuzsannám! Képzeld, itt is van amerikai football, talán a sport2tőn, ha nem is az egész szezont, de a végét(nem csak a rájátszást) leadják :-D
Nyugodtan költözz! :-)

Storm Bunny írta...

Költözök akkor!!!!