2011. február 7., hétfő

SUPERBOWL: Go Packers!!!

Tegnap este volt a Super Bowl meccs, az Amerikai Futball szezon vége, ami tavaly tavasszal kezdődött. A végén csak két csapat maradt lábon, ahogy az szokott lenni a döntők végén, és ez alkalommal a Green Bay Packers és a Pittsburgh Steelers. Ennek az utolsónak, úgy tudom, van egy rajongó csapata Magyarországon. Hupikék Törpike - bevadult Steelers rajongó - már a múlt hét óta lobogtatta sárga Terrible Towel-jét a munkahelyen és igyekezet mindenkit betáborozni a Steelers drukkoló csapatba.

Mint mindig idáig, a twitteresek kiválasztottak egy sportbar-t, ez alkalommal Chichi's, ami szintén egy amerikai étterem/söröző szerűség, lefoglaltak egy asztalt, majd többre telepedtek (mindig legalább három összetologatva), ahogy nőt a népesség. Hupikék Törpike betegségre hivatkozva nem ment (nem akart ott lenni  ha a Steelers-ek veszítenek, főleg miután kicsúfolta @Chichi_A-t amikor a Steelers-ek megverték a Jets-eket), Mario szintén betegségre hivatkozva nem ment (nem volt kedve), Minor távolságra hivatkozva nem ment, én pedig azért nem mentem, mert Mario nem ment és nem volt kedvem másképp menni.A meccset azért mind megnéztük és Twitteren mind ott voltunk.

Kemény meccs volt, rendetlen, agresszív Packers-okkal, akikben senki se hit eleinte - egy csomó új gyerek egy olyan csapatban ami 16 éve nem nyert meg egy Super Bowl-t -  és egy lassú de valamivel jobban megszervezett Steelers-ekkel szemben. Nehezzen de keményen, a Packers-ek belehúztak a meccs első két negyedébe 3 touchdown-t, és a hozzájáró extrapontot - 21 ponthoz a Packers-ekkel szemben, akik csak egy field goal-t rugtak, három pontért. A második két negyed időre kiestek sérülésért nagyon fontos Packers játékosok, ami lehetőséget adott a Steelers-eknek, hogy felnyomják pontjaikat és közel a Packers-ek nyakában lihegjenek. Kemény volt végig nézni a játékot. Akármelyik pillanatban megdönthették volna az eredményt, egy touchdown és Steelers vezetett volna. Eszeveszettség volt, ahol a stratégia alig akart működni és a félelem hajtotta futás juttatta célba a csapatott.

Packers 31, Steelers 25.

Nem volt egyszerű.


Nincsenek megjegyzések: