2011. május 9., hétfő

Otthonos Hétvége

Az elmúlt hétvége volt Kari utolsó hétvége itt Costa Ricában, ezen a látogatásán. Sokat voltunk otthon ez alkalommal, és nem gyakoroltuk a vezetést annyit mint szerettük volna. Atiék is eljöttek egy kicsit és a Dani nálunk maradt. Az a helyzet, hogy szombatom eldöntöttük, hogy most már felhívjuk az Atit, hogy tekintse fel Sookie hangszóró helyzetét. A helyzet, pedig az volt, hogy venni kellett hangszórót. Érdekes módon a kocsiban volt négy hangszóró, de valamiért nem működtek. Három jó volt, de az egyik rossz volt. Így tehát elmentünk hárman, Kari, Ati meg én, egy közeli hangszórós boltba, ahol vettünk egypár Pioneer hangszórót. Egy párat, mert nem lehet csak egy darabot venni. Ati, majd fel is tette a hangszórót és egy jó darabig ott pepecselt vele a Karival együtt. 

Kari hozatott Amazon.comból egy számítógépes játékot, kalózost, ami a Daninak és az Atinak nagyon megtetszett. Dani leült a Karival játszani, ahol Kari úgy ahogy gyakorolta a Spanyolát, a Dani pedig átvette a Kari felmagyarosított, megfurázott Spanyolát. Amikor már ideje volt hazamenni, Dani megkérte az Atit, hogy maradhasson, majd amint engedélyt kapott egyből leült megint a Karival játszani. Anyuval csak csodálkoztunk, hogyan tudják ezek ketten megérteni egymást. Dani szüntelenül hadarja a Spanyolt, esélyt se add a magyarnak, és Kari valahogy próbál valami értelmet kihalászni az egészből. Egyszer azt hallom, hogy a Dani hadar valamit és a Kari szól neki spanyolul

- Dani! Nem értem! (már mint, hogy mit mond a Dani.)

Erre a Dani azt válaszolja szintén spanyolul:

- De én igen!

Hehehehehe! Ez vicces volt! ^_^ Egyébként egész idő alatt Dani nagyon szépen viselkedett. Már összebarátkozott a Karival, haverok, és szerintem nagyon megviselte őt tegnap, hogy a Kari már ma hazarepült.

Szombat este, közben, úgy döntöttük, hogy pizzát csinálunk. Elővettem egy régi könyvet és megkelesztettük a tésztát. Maga a recept nem nehéz. Kell hozzá 30 dkg liszt, 30g élesztő, egy kanál olaj, egy pohár langyos víz és só. Összekeverjük az élesztőt és a vizet. A víznek langyosnak kell lennie, mert ha meleg megöli az élesztőt, de ha hideg akkor is. Ezt fel kell futtatni, amit azt jelenti, hogy hagyni kell felhabosodni és felemelkedni. Segít, ha keverünk bele egy kis cukrot, mondjuk egy harmad kis kanál cukrot 30 g élesztőre. Lehet azt csinálni, hogy ekkor átöntjük a felfuttatott élesztőt egy keverő tálba, majd lassan hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd az olajat. a tésztának puhának, lágynak kell lennie. Bemelegítjük a tűzhelyt, majd egy törlő ronggyal letakarjuk a tált a tésztával és közel tesszük a meleghez. Ha tél van akkor, rátehetjük a letakart tált a fűtőtestre. Ez nem süti meg a tésztát de segíti a kelesztést. Amikor szép nagyra dagad, kiolajozunk egy pizza formát, majd olajozott kézzel ki nyújtjuk. Igyekezzünk, hogy jó vékony legyen. Felhasználhatjuk csak a tészta felét, a többit másnapra és eltehetjük. Ezt megint letakarjuk egy kicsit és hagyjuk kelni még 5-10 percig, majd paradicsom szósszal megkenjük, orégano-val kicsit megszórni, husikákkal és egyéb finomsággal megrakni, majd sajttal letakarni. Sütőbe tesszük és közepes lángon sütjük10-20 percig, vastagságtól függően.

Mi megraktuk sajttal, pepperonival, szalámival és genoa szalámival, majd söröcskével, Snirnoff Ice-szal ettük meg. Vasárnap megint pizzát csináltunk, de Kari lángost is csinált, ami mindenkinek ízlett, és ami finomabb lett mint a pizza. Tud főzni ez a Kari! ^_^

Kellemes volt, és finom. És nyugis. Bepakoltunk, méregettük a Kari bőröndjét, pakolgattuk a cuccokat, egyebek közt a faragott tollat, amit a Kari most elcsaklizott tőlem. Igen, Kari elcsaklizta faragott, szép tollamat. Remélem nem történik vele semmi.

Ma már hétfő van, Kari hazarepült és vissza térünk a szokásos dolgainkra. Karinak el kell intéznie a költöztetésünket Óbudára, cuccainkat átvinni Palotáról. Nekem még vergődnöm kell a szakdolgozat témával és a hitelekkel. Még munka van, de egyre jobban közeledik az a nap amikor véglegesen haza megyek. :-)

Nincsenek megjegyzések: