2013. május 12., vasárnap

A Jó Munka Következménye

Elkezdem ezt a bejegyzést úgy, hogy nem tudom eldönteni mi is lesz a címe. Sok mindenféle történt ezen a héten ami elég érdekes volt. Van persze amitől nagyon ideges voltam, ami jól sült el, és amiről remélem jól sül el.

Az új helyemen sok a munka, de kezelhető és minél jobban belejövök annál jobban látom a fejembe a rendszert és annál könnyebben tudom kezelni. Nem, talán ezt nem magyaráztam meg a megfelelő módon. Mivel az új helyem annyira más mint amit idáig csináltam, és annyi olvasnivaló van, sokszor összekeveredik a fejembe, hogy mi mihez tartozik vagy miről szól. Így ezekben az első napokban arra koncentráltam, hogy megtaláljam a fonalat, a különböző témákat és rendszerezni tudjam az egészet úgy, hogy amikor valaki azt mondja, hogy 1486 akkor tudjam mi a téma, vagy hogy felfedezzem, hogy a sok név és szám közül mi melyik nagy témához tartozik. Ez nekem egy picit fura, de ügyvédek között valamiért nem egyeztetnek téma nevet, hanem van aki egy adott témából a levél számot mondja, vagy a cégek nevét, a szolgáltatás nevét, de még egy-egy bírósági rendelet számot is használnak, tehát sokszor tudni kell hogy hat név egy és ugyanarra a témára utal.

Nem könnyű, de megoldható és én már oldom! A munkatársaimmal is prímán kijövök, és hát persze imádom az új főnöknőt - ami nem számít igazán, mert mi rég ismerjük egymást és barátok vagyunk - és az igazgató is megkedvelt engem. (Gondolom segített, hogy az első gyűlésen a Regulátorral felsöpörtem a padlót velük ^_^.)

Közben sajnos a srác akivel cseréltem más egyebet nem tett a régi munkahelyemen, mint gondokat okozni. Vagy beteg szabadságon van, vagy nem is megy be dolgozni, elkéredzkedik és a munkája sem megfelelő. Sokat tud okoskodni, de tényleges munka igazából nincs. A minap összefutottam a volt főnökömmel és mondta is nekem "Ugye te vissza fogsz jönni?". Aztán mesélte, hogy olyan rosszul állnak a dolgok a cserével, hogy már alig várják mikor megy el. Menjen ahova akar, csak menjen. Nem akarok én vissza menni, nem a régi főnököm miatt, hanem az igazgatónő miatt, aki ugyanis az oka annak, hogy én onnan elmentem. Főnököm ezt tudja, csak épp azt nem tudja, hogy én most már az új helyemen akarok maradni. Itt igazán jól érzem magam! Igen ám, de másnap megtudtam, hogy az emberi erőforrásos nő olyan rossz munkát végzett, hogy az átmenésemet nem lehetett még mindig igazán megvalósítani, mert hiányoztak róla aláírások. Ráadásul a lap megázott és most újra alá kell íratni mindenkivel. Na ettől ijedtem meg. És ha most a főnököm nem akarja aláírni? És a most a hülye nő kötekedik?

Persze rögtön szóltam a főnöknőmnek, aki mondta, hogy majd utána járnak. És mondott valami szépet: hogy mindenki kellemesen meg van lepve nem csak azért, mert olyan jól kijövök mindenkivel és beleilleszkedtem a csoportba, hanem mert szemmel láthatóak a változások a munkán. Látni, hogy ott vagyok, hogy dolgozok és hogy kitűnően csinálom. Megígérte, hogy mindent bevetnek amit csak tudnak, hogy ott maradhassak. Remélem sikerül, mert tényleg nagyon, de nagyon boldog vagyok itt, és a munka roppant érdekes.

Na, most lassan megyek, mert rengeteg levél vár rám, és már több hónapja halogatom. Ma egész nap levelezni akarok, hátha sikerül ezeket is előre lendíteni.

Ja, mesélni akartam, hogy tegnap csináltam valami szépet aminek nagyon örültem: az Herediai könyvtárnak adtam rengeteg mangát (Japán képes történetek) amit ezer éve nem olvastam és kiselejtezőben voltak. Jó érzés volt tudni, hogy most az a sok sztori olyan emberek kezébe tud kerülni akiknek talán nincs meg arra a lehetőség, hogy ilyeneket vegyenek, és talán így több ember talál magának valót az ingyenes, állami vagy önkormányzati könyvtárakban ahelyett, hogy hülyeségekkel tömjék a fejüket. Tegnap tettem valami jót a társadalomért! ^_^

Nincsenek megjegyzések: