2010. augusztus 11., szerda

Anyósok: Legszívesebben Csak Temetéskor Látogatnánk Meg

e-mail-t kaptam Alix-től, a legjobb barátnőmtől, aki épp ugyanabban a borzadalmas lidércnyomásban szenved mint én: kibírhatatlanul rémes anyósa van. Hát ja, sajnos minden arra mutat, hogy ha egy nő erős személyiségű, tudja mit akar és tesz annak érdekében, hogy meglegyen, akkor minden bizonnyal ronda anyósa lesz. Nem, ez nem azt jelenti, hogy ja, igen, gondjai lesznek az anyóssal és veszekedni fognak, ez azt jelenti, hogy az anyós egy kibírhatatlan hárpia lesz aki képes az emberben felkelteni a vágyat a Spanyol Inkvizíció után. Ah! Amikor csak rá lehetett bökni a boszorkányra és az Inkvizíció ropogósra sütötte!

Én drága barátnőm elpanaszolta most nekem, hogy a ráeső hárpia fejébe vette, hogy vesz Alix lányának, María José-nak színes ruhákat, kislányos színekben és mintákban, mert "olyan rossz nézni, hogy a gyerek csak feketébe öltözik". Majo 14 éves!! Ma napság a tinik EMO-k!! Alixék ezerszer mondták már neki, hogy Majo ilyen, így boldog, Majo már nagy és maga választja cuccait, de a hárpia képtelen fejébe venni. A nőt nem érdekli, neki csak az kell, hogy a saját elképzelése és gondolata érvényesüljön, és ha valaki keresztbe tesz neki, akkor nyúzza a fiát, hogy a neje milyen undok (még ha nem is Alix tett keresztbe neki, az nem baj, mindenről Alix tehet). Égetni való.

Persze, a hárpia gonoszsága más dolgokban is nyilvánosul meg, mint a következő eset. A hárpiának Alix férjén kívül van egy lánya, Betsy. Betsynek volt egy férje, Melvin, akitől lett két gyereke. A pasi folyamatosan bántottal, szóban, szellemileg és testileg, míg a végén ki nem cserélte Betsyt egy "újabb modelre". Nem érdekelte a két gyerek, szegénységbe hagyta a nőt és lelépet, és az eltartási pénzt se volt hajlandó kifizetni, majd addig bántotta volt nőjét, míg ez nem ment el a bíróságra lemondani a gyerekei eltartási jogairól (nem tudom ez tulajdonképpen lehetséges, de megtette). Nagy nehezen Betsy kikecmeregett a helyzetből, tanult jogot, szerzet magának munkát és fenntartja gyerekeit. Nem rég rálőttek Melvinre - sajnos nem halt meg - és Betsy anyja és volt anyósa, megtudva, hogy Melvin otthagyta a nőt akivel megcsalta Betsyt, rávették, hogy látogassa meg Melvint a gyerekekkel. Szegény Betsy megtette, és amikor meglátogatta a pasit látta, hogy hát Melvinnek új nője van... egy még fiatalabb csajszi.

Oké, mi féle... állat tesz ilyet a gyerekével? Na persze, lehet, hogy csak mi látjuk torzul a dolgot, mivel nekem KÉT isteni mamám van, Anyu és Marcsi Mama és két szuper papám, Apu és János Papa, és Alixnak is szintén kiváló szülei vannak, de... ilyen embertelen rossz anya? Ha én lennék Betsy anyja, nem hogy nem küldöm hozzá a lányom, de azon morfondíroznék, hogy a pasi nem halt meg! Hát nem az a szokás, hogy a szülők egyből védik gyereküket? Még az itteni igazgató-gyilkos gyerek szülei is kiállnak a fiúk mellé, és ez az állat a gimi kellős közepében elővett egy fegyvert és arcba puffantotta az igazgatónénit!

Ha én mama lennék, engem nem érdekel mit mondanak, én a gyerekem mellé állok, és gyerekemnek folyamatosan igaza van - ha csak nem velem ellenzik, mert ott mindig nekem van igazam! - legyen aki legyen aki akadékoskodik gyerekemmel. És szembe szál az ember akárkivel aki az ember gyerekét bántja, és míg az illető lélegzik, addig az ember üti. Legalább az ösztönöm ezt mondja.

Nem tudom megérteni azt az állatot aki nem így reagál. És íme ilyen a hárpia anyós. Tehát kinek írjunk, hogy újraindítsuk a Santa Inquisición-t? Josemaría Escrivá de Balaguer?

Nincsenek megjegyzések: