2010. augusztus 9., hétfő

Ötlet Egy Könyvnek

Minél többet forog a fejemben ez a gondolat, annál jobban akarom megtestesíteni. Hogy mi a gondolat? Hát a sok-sok könyv közül amit meg szeretnék írni, tegnap (vagy tegnapelőtt? Nem tudom, de ez lényegtelen) eszembe jutott, ahogy olvastam egy rettenetes cikket a Harper's Bazaar lapban (ne vegyétek ezt a lapot! Jaj de hülye és rémes), hogy írok egy könyvecskét arról, hogy hogyan kell pakolni. Persze, nem mintha én lennek a pakolás tudósa, de legyünk őszinték, sokkal jobban pakolok, mint sok mindenki - most nem mondok neveket.

Az ötlet úgy jutott eszembe, hogy olvastam ezt a förtelmesen rossz cikket épp erről, ahol manökenek és egyéb hírességek előadták "pakolási tippjüket", ahol olyanok szerepeltek, hogy "vettem egy egész készlet Louis Vuiton bőröndöt, és évek óta használom", vagy "vegyünk külön zacskót a cipőinknek -utazó cipő zacskót - főleg ha Manolo Blahnik!". Aztán annyi hülyeséggel pakoltatják meg az olvasót, de főleg annyi lehetetlen, felesleges dolgot vetetnek meg vele, hogy gondoltam, hogy ennek véget kell vetni.

Persze, fennáll az, hogy angolul akarom megírni a könyvet, de nem tudom hogyan tudom kiadni innen, vagy talán otthonról. Amerikában szeretném, egyébként kiadni, mivel 1. szerintem az egy nagyobb és sokkal rendetlenebb piac mint az angol, 2. az angolom nagyon el van amerikaiasodva, és nem hiszem az angolok szívesen vennék nyelvfordulataimat. Ha nem lehet kiadni, ma eszembe jutott, hogy csinálhatok egy bloggot csak erre. Egy blog ahol minden bejegyzés egy fejezet, és amikor vége a fejezeteknek, vége a blognak. Az, vagy keresek egy helyet ahol szerkeszthetek ingyen online könyveket. Hát végül is a könyv nem az első osztály utazóknak szól majd, hanem az "economic class" utazóknak, mint én.

A könyvben a különböző fejezeteken keresztül a legfontosabb témákról írnék, mint hogyan válasszunk megfelelő bőröndöt, mit kell észben tartani a pakoláshoz, hogyan döntsük el mi megy mi nem, mit tegyünk feltétlenül a kézipoggyászba, és hogyan rendezzük el a feladni való poggyászt. Amennyiben lehet, tippeket is szeretnék beleírni arról, hogy mire figyeljünk a repülős utazásokban, buszos utazásokban, vonatos utazásokban és autós utazásokban. A sziget kirándulások után gondoltam, hogy talán beleírok egy pár tippet a gyalogos-buszos-csónakos utazásokról, de hogyan írjam be? "Pack for your Trip in Panga"?

Azt hiszem tuti megírom, de hogyan jelen meg, azt még nem tudom. Ha valakinek van valamilyen jó ötlete, szóljon!!

Nincsenek megjegyzések: