2008. május 26., hétfő

Családi Dráma

Atiék megint összevesztek. Ati megint hazaköltözött. Meddig? Azt senki se tudja. Lehet, hogy még ma ki is békülnek. Hogy lehet mindig így összeveszni? Hogy lehet ezt folytatni? Hogyan bírják ki? Szerelem? Nem hiszem. Ha igazán szeretnék egymást akkor nem lenne ennyi problémájuk. Közben gondolom, hogy a kis Dani szenved. Persze, ezek után mindenki azt kérdezgeti miért ilyen rettenetes a gyerek. Ja igen, a Yuly elfuserálta a gyereket, de igazán senki se akar arra gondolni, hogy a Dani tönkrement. Jaj, csak ne. Három és fél éves és még mindig nem képes vécére menni, nem tud rendesen beszélni, pedig már elég öregecske ahhoz, hogy alig lehessen érteni mi a francot akar mondani, és teljesen kezelhetetlen.

Anyu közben beleüti az orrát az Atiék dolgába, oktatja a Yuly-t abban, hogy hogyan kell jobban olyannak lenni mint ő. Folyamatosan mondja a szegény lánynak, hogy mit hogy kell csinálnia. Nem veszi észre, hogy ezzel úgy viselkedik, mint a Nagyapi vele? Hogyan nyissa ki a mosóporos dobozt, hogyan nyissa ki az ajtót, hogyan menjen át az utcán. Na, ugyanaz, de ő nem akarja észre venni. Közben azt sem akarja észre venni, hogy ő pedig elfuserálta az Atit, aki nem képes magától se mosni, se főzni, se semmit megtenni, aki nem képes egy rendes, felnőtt kapcsolatban lenni, mert megszokta, hogy az egyetlen kapcsolata az amit az Anyuval tart fen. Anyu mindent megad neki, tehát neki miért kéne valamit is csinálnia? Pénz erre, arra, amarra, majd jön az Ati haza elmesélni, hogy a Yuly milyen gonosz és az Anyu kérdés nelkül az Ati oldalát foglalja, nem látja az Ati hibáit, azt, hogy ő sosincs otthon, hogy megcsalja a Yuly-t, hogy amikor otthon van akkor csak az Internettel foglalkozik, hogy nem képes időt fordítani saját fiára, nem képes magyarra tanítania, nem képes egy rendszert felállítania, játszani vele, beszélni vele, egy mesét olvasni neki, leülni vele tévézni... semmi. De persze, mindenben a Yuly a felelős.

Azt hiszem, hogy ha az ember egy kicsit jobban belenézne a dologba, észrevenné, hogy Apu és Anyu azok akiket felelőségre kellene venni azzal kapcsolatban, hogy a Dani mennyire van elfuserálva, és az Ati kapcsolata mennyire romokban áll.

Tegnap megmondtam Anyunak, hogy neki folyamatosan vezetnie kell, kormányoznia, rendelnie kell mindenkinek az életében, és ezt a Yuly nem veszi jó néven, főleg amikor a kezdettől fogva a Yuly ki lett közösítve. Anyu ezt nem értette valami jól, akkor adtam neki egy példát amitől sírva is fakadt.

"Amikor itt volt a Lobi neked fontosabb volt a Lobi, mint a Dani."

Ezt nem lehet letagadni, és van elég emlékem, hogy bebizonyítsam. Vajon azt gondolta, hogy ez nem jön vissza? Hosszú hónapokon át szidta a gyereket mert zavarta a kutyát? Hosszú hónapokon át a kutyát védte a gyerek ellen. Ezért még meg kellett fizetnie. Ha rosszul érzi magát ezért akkor jó. Talán valamikor majd azt is észreveszi, hogy mit tett az Atival. Ezért még meg kell fizetnie.

Ma az Apu nem szólt hozzám a kocsiban. Mit is mondjon? Igazam van, és nem fogok ebből engedni.

Nincsenek megjegyzések: