2010. április 16., péntek

A Nők és a Fürdőszoba: Az Idő Titka

Úgy ahogy mindenki tudja, hogy a Nap Keleten kel, és Nyugaton nyugszik, hogy a Kínai csecsebecsék pocsékok és hogy a kóla fekete, szintén tudja, hogy a nők sokkal több időt szoktak tölteni a fürdőszobában mint a férfiak. Hogy miért, azt ma felfedem a világnak.

Na most, tekintsünk el olyan dolgoktól, mint a borotválkozás, ahol a férfiaknak fél arcot kell leborotválniuk miközben a nők két lábat, bikini vonalat és hónaljat is borotválnak, és gondoljunk csak a minden napos dolgokra. Na most, hogy ki mennyit totojázik a fürdés közben az teljesen egyéni és nem igazán jellemezhető nem szerint. Hogyan tudom ezt? Mert én, igen, ÉN, reggelente, munkanapokon 2-3 perc alatt tudok megfürödni. Mindenkinek csak szappanozni kell és lemosni magát és a mindenféle nemi különbségek nem igényelnek jelentősen több időt. Nem, nem ott rejlik az idő tartalom titka.

A nők mosakodásának terjedelmesebb idejének a titka maga a fürdés után van, ugyanis létezik egy nem annyira titkos rituális amit anyától leányra, nővértől húgra, barátnőtől barátnőre terjed, és manapság az újságból, tévéből és Internetből is folyamatosan árad és terjed. Ezt a rituálist, általában csak nők által gyakorlott azzal a megszentesített névvel ismerjük, hogy Bőrápolás. Persze, lehetne arról szó, hogy mi nők azt csinálnánk, mint férfi társaink nagy része és fütyülünk az ilyenekre DE akkor a bőrünk egyre keményebb, durvább lenne az évek elteltével. Vége lenne a pihe-puha, selymes, bársonyos bőröknek, amiket csókolni öröm, nyalni kéj. Nem lenne nagyobb különbség a női és a férfii bőrök között, amitől persze olyan lenne egy lánynak a nyakára lány csókot nyomni, mintha az ember ugyanaz tenné meg egy sráccal. Igen bizony, és ez tény, mert habár a nők genetikai infója arra készteti, hogy testük puhább legyen a több zsiradék miatt, maga a bőr ugyanolyan és csak is a bőrápolás rituálisai tartják lágy, krémes, örömteli állagát.

Maga a rituális alapvetően két részre osztható: a testápolás, ahol alapvetően az ember az egész testét bekeni valami finom illatú, gyorsan felszívódó krémmel, és ahol sokszor kapóra jön a Significant Other (barát,  barátnő, pasi, csaj, szerető, egyéb), hogy bekenje a nehezen elérhető helyeket. Persze, ha az ember siet, akkor inkább maga bajlódik vele, ugyanis a rituálisnak ez a része könnyen másnak értelmezhető, VAGY mivel aki keni nem érzi mennyit tesz, sokszor többet kell várni a kelleténél, míg a bőr felszívja a krémet. Az ember testétől, alapos kenésétől és magától a krémtől függően ez a rituális eltarthat olyan 2 és 10 perc közt. Komolyan. Na most, ha az ember a fürdőszobában van, kihasználhatja míg a bőre fel nem szívja a krémet, és belekezdhet a rituális második részében, és egyben a legfontosabba: az Arcbőrápolás

Alapvetően mindenki azt hiszi, hogy ez csak abból áll, hogy az ember kinyitja a kis kék Nívea krém dobozt, arcára ken valamennyit és kész. Ja. Nem így van.

Az Arcbőrápolás rituális alapvetően három részből áll, ami persze kiterjedhet, és kiterjedése javasolt, de az alapvető részei az arc lemosás vagy tisztítása, a mély tisztítás és pórusok bezárása, és az ápoló krém felkenése. Egy rövidített rituálisban az ember hideg vízzel benedvesíti az arcát, majd egy speciális arcbőrre tervezett habzó tisztító folyadékot, zselét vagy szappant visz fel. Fel vinni persze nem elég, hanem szépen, lágyan, körökben bele kell dörzsölgetni a bőrbe, majd többször, sok hideg vízzel lemosni és egy puha törülközővel óvatosan megtörülni. Ezek után, egy kis vatta pamacs segítségével, végéig kell az arcbőrt dörzsölgetni egy tonifikáló folyadékkal (Tonifying Astringent) amivel a bőr nem csak jobban tisztul, de a pórusokat is bezárja. Ez általában alkohol alapú folyadék amiért elpárolog. Erre jön majd a krém.

Na, egy ilyen lehet olykor-olykor csinálni, vagy akkor alkalmazni amikor az ember kamasz, de nem felnőtt korban. Ilyenkor a rituális a következőket veszi számításba, illetve ezekből a lépésekből áll:
  1. Tisztító krém. Ezt lágyan bele kell dörzsölni az arcbőrbe
  2. Lemosás vízzel és arcbőr mosó szappan, zselé vagy folyadék
  3. Tonique, amivel mélyebbre hatol a tisztítás és bezárja a pórusokat.
  4. Szemkrém. Ez egy speciális krém amit az ember a szeme alá tesz és szemöldökeire. Ezt az ember nem dörzsöli be, hanem lágy kis dobolással beledolgozza a bőrbe.
  5. Arcápoló krém.
  6. Napvédő krém.
És mind ez a smink előtt történik. Alapvető, hogy az ember csak úgy sminkeljen, hogy a hat lépésből álló rituálist végezze el, más különben a bőr károsodhat. Ez a rituális az ami segíti a bőr megöregedését valamennyivel lassítani. Persze, ez azért magától az embertől, életmódjától, étkezési szokásaitól és a használt termékektől is függ. Személy szerint ajánlom az Oriflame termékeket, a L'Oréal termékeket, de főképpen a L'Occitane termékeket. Jelenleg nem láttam L'Occitane-tól egy teljes termék ajánlatot, ami a rituális minden lépésére terjedne, de termékei remekek. Ja, kicsit drágák, de a befektetés abszolút megéri. (Amennyiben lehet, reptéren igyekezzétek beszerezni, mert ott sokkal olcsóbb!). Bizonyos termékek jól kombinálhatók, de fontos, hogy az ember megtartsa ugyanazt a minőség és filozófia alapot. Például, általában a francia termékeket ugyan olyan elképzeléssel fejlesztik, ami azt jelenti, hogy az egyik krém összetevői nem fognak majd valamilyen kellemetlen, előre nem látható reakciót előhozni. Vigyázni kell, mert nem akarunk Csernobilt az arcunkon!

Na, reklámon túl, ahogy az elképzelhető, a rituális második része, a terjedelemtől függően (ugyanis, ha valamilyen gyógyszer krémet is fel kell kenni, azt a tonifikáló és az ápoló krém, vagy a szemkrém és az ápoló krém közt kell feltenni), az egész dolognak az időtartalma olyan 7 és 20 perc között van. Ha nem hiszitek el próbáljatok ki!

Nőnek lenni nem nehéz, de társadalmilag sokkal több feladatunk van, ilyen szempontból, mint a srácoknak, és ez, íme, a fürdés időtartalmának a NAGY titka.

Nincsenek megjegyzések: