2010. június 21., hétfő

Költözködés

Na, régen írtam, de régen volt már rá időm, kedvem és mondanivalóm. Munka az sok volt, amire nem volt időm, nem volt kedvem, de hát csinálni kell. Azt hiszem egyre jobban arra az elhatározásra jutok, hogy majd otthon elfiókolom a közgazdasági diplomámat és elmegyek képviselőnek. Már sokat dolgoztam, nem akarok többet dolgozni, csak be akarok menni amikor kedvem van, pihengetni, szórakozni, tévét nézni hatalmas videokonferenciás képernyőn, és egy szemtelenül ÓRIÁSI fizetést bezsebelni minden hónapban.

A múlt héten, mindennek a tetejében, átköltöztünk az új épületbe, a Bábel Toronyba, a 15. emeletre. A kilátás persze szép, körbe-körbe ablakokkal és minden. Be lehet nézni a Tennis Club pályáira, és medencéire, a házak udvaraiba, látjuk mi van a magas falak mögött, a csinos kertek és házak rejtett titkait, és a temetőbe is belátunk. Körbe-körbe hegyek és egy felmérhetetlenül szép kilátás. Persze, azért mindenki az íróasztalához, illetve a "cubicle"-éhez van láncolva, amiért nem lehet egész nap a kilátást csodálni. Persze, azért látjuk az esőt mielőtt ideérne. Tisztábban lehet látni amikor az egyik vulkán, az azt hiszem ötből amit innen látni lehet (Irazú, Turrialba, Barva, Poás, Arenal), hamut pufog vagy egyéb látványos hülyeséget művelnek. A vulkánok már csak ilyenek, mint mondjak? Azért van néha-néha valaki aki így elvándorol, megnézi mi van látható és a telefonjával csattint egypár képet. Waaah, a kis iroda-túrista. (Én blogger vagyok, az más.)

Mindenki új "munkaegységet" kapott, nem mintha az előtte levők rosszak lettek volna, csak, hogy épp az a pláne, hogy mindenki PONTOSAN ugyan olyan hellyel rendelkezzen. Minden legyen "standard" és személytelen. Ühüm...





Igen, személytelen. Ja, én azt nem ismerem, sorry.

Pénteken terrorizáltak minket az "Nem Kávé" politikával, amit be akarnak vezetni, de nem írják le, mert szabálytalan, de ami minket nem ijeszt meg, mivel a mi csoportunk nagyon is jól ismeri a jogait, plusz a szuper főnökünk mellettünk áll. Ja, nem csak az, hanem ma jött megkérdezni, miért nem kínáltuk meg pénteken őt kávéval, és amikor megmondtunk neki, hogy itt egy csoport ugri-bugri senki terrorizál mindenkit és mindenféle ronda megjegyzéseket tesznek, úgy bepipult, hogy nem igaz.

- Nem, - jelentette ki - itt mindenki továbbra is kávézni fog! Ezekre ne figyeljetek! Mindjárt ellátom a bajukat.

Persze, aztán hogy-hogy nem észrevettük, hogy egy adminisztratív nőnek az irodájában (ja, mert ők kapnak irodát) egy mini frizsider van (oké, nekünk mini, de a magyar méretekhez képest, egy házi frizsider). O_O Igen, tehát mi "contrabando"-zunk egy termosz kávéval, és "szabályokat szegünk meg" egy vízmelegítővel és egy francia préselővel, de az asszisztens nem vétkezik egy frizsiderrel???? Szupi.

Ez Háború.


Nincsenek megjegyzések: