2010. június 25., péntek

Vuvuzelák és Busz Söför Rádiók

Érdekes ez az új iroda. Ahelyett, hogy kényelmesebb, modernebb, jobb, szebb és egyéb lenne, kezd egyre jobban hasonlítani egy vidéki buszra. Jobbra halljuk a vuvuzela csoportot, akik harsogó hangon beszélnek arról amit épp olvasnak az interneten, vagy káromkodnak a világbajnoksági meccsekkel kapcsolatban, vicceket mesélnek vagy egyszerűen pletykálkodnak.

Balra, mint minden kis busz járat amit Nicaraguai sofőr vezet, hangosan bömböltetik a zenét, mindenféle itt "popularis" latin zenékkel, vagy Lady Gaga egyik számával újra meg újra meg újra. Azt hittem mindenki tisztában volt azzal, hogy egy ilyen irodában, ahol nincsenek falak, mindenki FÜLHALLGATÓVAL zenél. Ja, de ez a személy nem. 

Nem lesz ez jó.

Nem emlékszem hogy van otthon, de itt épp ilyenek a buszok. Ül az ember a zsúfolt tragacson körbe-körbe emberekkel akik telefonjaikkal babrálnak (és sokszor a sofőr ezek között van!), hol SMS-eznek, hol interneteznek, hol Twittereznek, hol zenélnek, hol pedig itt-ott az egyik harsogó hangon meséli valakinek a bajait egy ütközéssel, vagy miért Ikszipszilonka szakított a barátjával, és miért szemét a pasi, és miért hülye Ikszipszilonka. Közben a sofőr - aki lehet, hogy babrál a telefonjával - bömbölteti a rádiót valami istentelen zenével amiről az embernek fogalma se volt, hogy még hallgatja valaki a világon, amit minden utasra, akik mind fizetőek, mert itt készpénzzel kell felszálláskor fizetni, rákényszerít.

Egy busz utazás lehet, a legrosszabb esetben 2 óra, a munka 9 óra 36 perc. Ja, rosszul jártunk.

Nincsenek megjegyzések: