2009. december 28., hétfő

Nyugalom

Ma kint napos és szinte tavaszi idő van. Hova lett a múlt héti hó amit magammal hoztam? Az a sok, dús hó amit nagyon élveztem. Most inkább enyhébb az idő, nyugis, kis széllel itt ott, és kellemes. Nem lehet hó golyózni, vagy hó embert csinálni, de lehet sétálni, és ma ezt akarom csinálni. Valamikor majd felkerekedek és megyek egy kicsit valahova, lehet, hogy a Mammutba, ahol megveszem a 22. Swatch órámat, ami egyszerűen gyönyörű. Fekete arany színű díszítéssel.

A mai program egyszerű: a kulcsszavak: pakolás, jegyek, cuccok. Ezt úgy kell érteni, hogy ma elkezdjük, valamennyire a rakodást, mert jelenleg mindenhol vannak a könyveim és cuccaim és jó lenne valami ideiglenes helyet is találni nekik (mert a szőnyeg kellős közepén emelkedő könyvtornyok nem igazán jó ötlet). Aztán össze kell pakolni a cuccainkat a holnapi utazásra Szófiába. Ez egyébként érdekes lesz, mivel Kari elektronikus jegyet szerzett és én igazán remélem, hogy minden rendben lesz (habár ismerve őt, azért felkészülök egypár rossz meglepetésre). Csak azt remélem, hogy ha kijutottunk vissza is tudunk majd jönni. ^_^ Közben gondolkodni kell azon, hogy mit pakoljak be négy napra: nadrág, blúz, fehérnemű, arckrém, cucc... Jó lesz előszök Karival igazi repülővel utazni. ^_^

Tegnap egyébként voltunk a Gödöllői Királyi Kastélyban, és gyönyörű volt, nem mentünk el kávézni, amit igazán szerettem volna (mert ez a kiránduláshoz hozzátartozik) de minden más megvolt, plusz egy gyönyörű szép Erzsébet Hercegnő ruha kiállítás. Ott volt a szép fehér blúz fekete szalagokkal és fekete szoknyával, a fehér ruha arany csillagokkal és a koronázási ruha. Isteni volt! Aztán, természetesen, vettem három könyvet: Weissensteiner Friedrich, Nők a Habsburgok trónján: Osztrák császárnék 1804-1918; Hammond Beate, Mária Terézia, Erzsébet, Zita: Nagy császárnék fiatal lány korukban; Egy Udvarhölgy Naplójából: Festetics Mária Grófnő. Udvarhölgy Naplójának Budán és Gödöllőn Papírra Vetett Részei. Kari tegnap kezébe vette a "Nők a Habsburgok trónján: Osztrák császárnék 1804-1918" és alig tudta letenni. Nekem mindegyik nagyon tetszik, és sajnálom, hogy még nem tudom őket olvasni, mivel nincs elég időm és nem akarom most Costa Ricába vinni a könyveket csak azért, hogy majd jövőre megint cipeljem visszafelé. Az nem lenne egy okos döntés. Azért egyett elviszek magammal olvasni: "Egy Udvarhölgy Naplójából" ezt majd a repülőn olvasom, míg itthon a "Mária Terézia, Erzsébet, Zita: Nagy császárnék fiatal lány korukban"-t fogom olvasgatni. Ezenkívül vettem egy olivazöl nesszeszert, gyönyörű szépet, bársonyosat egy E betűvel kihímeze (Erzsébet császárné miatt, természetesen) és egy picike hűtőmágnest amit a Kari választott ki, cserép hűtőmágnest köralakú amin a Gödöllői kastély láthatő. Ezt azért akartam megvenni, mert a kastélyban nem fényképezhettünk és azért egy kis emléket akartam magammal hozni. Most ennek az emléke a hűtőgépen lesz.

Na, most lassan megyek, mert a Kari még használni akarja a gépemet, mivel meg akarja nézni az e-mail-jeit és a kávéfőző amit továbbra is internettezésre használ egyre jobban beragad, és olyan lassan indul el mintha gőzzel menne, na, az megint előadja az "Old Mississipi" nótát, akkkor most a jó és megbízható Nagi-t szeretné használni. Hát ja. Mi lesz vele amikor megint visszarepülök Costa Ricába és nem lesz itt a gépem? Megmondom: kőkorszak, lemaradotság és morgás. Miért nem szerezz még be egy emberi, normális gépet? Ez, hölgyeim és uraim, A Nagy Kérdés. -- Kép: Kari szemmelláthatóan inkább a gépemet használja mint a saját kőkorszaki-Frédi-és-Béni-is-kiselejtezték kávéfőzőjét, aminek a helye egy múzeumba lenne. Akinek ilyenje van, az dugja el és tagadja le.

Nincsenek megjegyzések: