2009. december 14., hétfő

Utolsó Munka-Hétfő

Egy hét múlva elmegyünk keresni Karinak szemüveget, és szerintem egyből ki is használom, hogy magamnak is csináltassak új szemüveget. Hát igen, időnként nekem is kell szemüveg, és ami van azt ki kell cserélni mert a lencséjén karcolás van és valami fura fekete pontocskák amiket nem tudok leszedni. Érdekes lesz, aztán valamit megint kitalálni, próbálgatni az arcomhoz. Egy hét múlva otthon leszek, a tél hidegének közepette, és SZABADSÁGON!!! Csak négy nap, még négy nap, de olyan nagyon, nagyon hosszúnak tűnik!

Közben már pakolgattam, de még mindig nem mértem meg a második bőröndöt, mert az az érzésem, hogy most komolyan jól túlléptem a súlyhatárt, és még azo gondolkodom, hogy mit kell majd a kézipoggyászba nyomni, hogy kiegészítsem a csomagokat. Még mindig van cucc amit haza akarok vinni. Díszpárnák, bögrék, díszek és egyebek.

Közben Hál' Istennek úgy tűnik barátaim és ismerőseim letettek arról a gondolattól, hogy "elbúcsúztatnak" amiért már nem kell aggódnom a mindenféle fura ötletekért és az afféle "nyertél egy Nóbel Díjjat" ünnepekért. Ez részben annak is köszönhető, hogy most pénteken indulok haza, és mivelnem lehet ugyanúgy bulizni hét közben megmenekültem. Persze, nem hiányzik aki megkérdezi ezredszerre:

-És hova is mész? Jaj de jó. És van ott neked családod? Jaj de jó. És szép? Jaj de jó. És hideg? Jaj de érdekes. És milyen nyelven beszélnek ott? Jaj de érdekes. És tudod a nyelvet? Jaj de jó neked. És nehéz? Biztos nehéz. Mihez hasonlít? Mondjál valamit! És mit mondtál? És otthon ti magyarul beszéltek...

Persze, sok mindenki nem tudja mi is Magyarország (annak ellenére, hogy a magyarok nagy része esküszik arra, hogy minden világhírű), és biztosan abban, hogy a Rubiok kockát Mattel gyár találta ki és a golyóstollat pedig a Kínaiak. Ezért amennyiben lehet igyekszem eltitkolni, hogy megyek valahova, csak közeli barátaimnak mondom meg, vagy konfirmálom azoknak akik tudják, hogy minden évben megyek. Ha pedig idegen tudja meg, vagy ismerős (mint amikor Mario elmondta az egész Twitter világnak, hogy megyek Európába), akkor valahogy próbálok mást mondani, mint:

- Naaahh, csak Puntarenas-ba megyek. (Az egyik Csendes óceáni megye)
- Ja, megyek La Franciába, majd El Cairóba, Limón-ba (Karibi megye)
- Igen, "repülni" fogok. Szereztem tök jó marihuana növényeket.
- Ühüm, Finlandiába megyek. Tudod, a vodka. Hehehehehehehehe...

Hát ja, itt nem mindenki tudja megengedni magának, hogy utazzon, és ha utaznak, akkor általában Miami-ba, Houston-ba, New York-ba, Californiába, Bogotába, Panamába, San Andrés-be vagy egyéb közeli helyekre mennek. És mire mennek? Vásárolni. Sokan felvásárolják a boltokat, majd jönnek ruhát, cipőt, játékokat eladni.

Ma kifejezetten semmi kedvem dolgozni. Mit csináljak? Hn. Odaátozok míg nem hívnak munkához. ^_^ Úgy is csak 4 nap van hátra a szabadságig.

Nincsenek megjegyzések: