2008. december 31., szerda

Nem Jó Minden ami Mákos

Ha mentek a Leroy Cafe-ba, ne kérjétek a mákos pudingot, mert föld íze van. Pfúúúúúúj! Pedig én normálisan szeretem a mákot! Meggy kompóttál még annál is rosszabb. Ma azt hittem volna, hogy nyítva lesz a Mamutt, de nem, csak az éttermek és szórakozó helyek vannak nyítva. De hát a boltok nem szórakozó helyek? Azt hittem, hogy a "shopping" már sportnak minősül.

A mobil függetlenítő nem veszi fel a telefonát, amiből nagyon az lehet a vége, hogy kénytelen leszek SIM kártya műtést végezni. Fogalmam sincs hogy fog menni, mert még ha bele is tudok vágni a kártyába, ez nem hajlékony, és lesz egy vágás ami lehet, hogy nem is sikerül. A francba! Miért találják ki az ilyeneket! Lehet, hogy a végén két telefont kell használnom? Ki tudja.

A Zsuzsanéni talált a Délinél egy ősmagyaros boltot amiben annyi szép cucc van, hogy csak na! Mindent fel szeretnék pakolni amit szemem lát! Van ott olyan rovásírásos agyag nyakbalógó mint ami nekem van, van fém fülbevaló régo formákkal, minden féle kabát, rovásírásos póló, ruha, tarisznya, nyíl, ez a másik izé amivel a nyilat lőni kell... mi is a neve? Bow angolul. Íj. Hát... igen, ez most nem jutott volna eszembe. Na, ilyenek vannak a boltban. Majd el kell menni amikor nyítva lesz, hogy megvegyem az Anyunak a rovásírásos nyakbalógatóját.

Gondolom veszek szintén a Caroll-nak és a Víctornak. Kate-nek gondoltam veszek egy pólót amin egy kis Hunor van, tök cuki, és nagyon "kawaii"-nak nézki. Totál majd azt mondja, hogy Mu vagy Shaka kistesója. Kate nem normális, de hát szegénykénk ő már csak ilyen. Nem tudom szerezzek be itt valamit a Katty-nak is. Szép lenne valami ilyen. Azt hiszem a Maria Julia-nak és a Giselle-nek is itt szerzek be valami extra kis csecse-becsét. ^_^ Ezek annyira szépek és annyira egyediek! Gondolom, nem lehet őket könnyen használni, vagy a Costa Ricaiak nem is tudják most, hogy vegyék fel, de legalább elteszik, és talán nézegetik őkrt néha néha. Tudod, már az is elég, ha van egy iciri-piciri kis tudatuk arról, hogy ilyen emberek is járták valamikor a földet. Nem muszály Nagy Magyarországoskodni, ugyan minek? Persze, szép lenne, ha megint nagy gombafej alakú országunk lenne, és Erdély megint Erdély lenne és nem holmi Transylvannia, de azért még egy szép, nagy földünk van amit szeretni kell, föleg most, hogy kerít minket a krízis. Sokan elvágynak innen és sokan akik nem is vágynak el igazán, csak nyomják ezt a lehangoló dumát, hogy itt semmi se jó, hogy itt már semmi se magyar, itt mindenki csak a maga zsebére dolgozik, mindenki csak rosszul van, csak munkánélküli, bla, bla, bla...

Én hiszek. Hiszek abban, hogy lehet előre menni, csak akarat kell, Hiszek abban, hogy Magyarország szép, és gazdag és megtudja nekünk adni mind azt ami nekünk kell. Ha a dolgok mások, külföldiek kezében van az azért van mert hagytuk. De nem kell veszekedni és izélni, hanem szép lassan felépülni, nem hátraesni és búslakodni. Hiszek abban hogy lehet. Magyarország tud magától is. Aki pedig nyavajog, az a dús lakománál a gazdagságban is nyavajogni fog, hogy bizony nincs nála hasfájásra való gyógyszer. Ilyenre nem is kell figyelni.

Szeretlek benneteket.

Boldog Új Évet Mindenkinek!!!!

Nincsenek megjegyzések: