2008. április 3., csütörtök

Megint Munka, Megint Barátok. Miért Tűröm Ezt?

Munka: legyen ennek már vége! Közvetlen főnököm, tényleg, nem olyan hülye. Oké, már nem kell Scully módra az íróasztala sarkában ülnöm, lassan terjesztve mindent ellepő post-it-jaimmal, gúnyossal figyelő nyuszi babáimmal, félelmetesen forró New York-i tűzoltóimmal, tehát már nem kell folyamatosan védekeznie kisugárzásom ellen eszméletlen ötleteivel, amiket ő olyan kedvesen "szarkazmusnak" nevez. Egyem meg a szívét. Tehát semmi baj vele. A baj most azzal a mihaszna döggel van aki fölötte van. Visszaküldte a munkát mondván, hogy finomítani kell az analízist. Va nique ta putain mère. Kezdjük azzal, hogy ez a munka nem egy analízis, hanem egy ÁLLAPOT BEJELENTÉS, ahol csak azt kellett bejelenteni, hogy egy adott sorozat távközlési minőségi paramétert mérünk-e itt. Mi az összebaszott kurva picsáját kell ezen elemezni? Ez szinte egy digitális felmérés: Mérjük? Igen-Nem. Kész. Na, most visszaküldi, a nagy hülye, hogy hát ebből hiányzik egy kicsit alaposabb, finomabb elemzés. Baszd meg, nincs is benne elemzés! Mi a kurva francot finomítsak rajta, te kis szarházi!? Hát most végig hívogatom azokat a mérnököket akikkel már egyszer beszélgettem, hogy legyenek olyan szívesek és mondják el újra ugyanazt. A kedves kis agyalágyult főnök kérdésekkel hintette be az iratot, olyan eszméletlen kérdésekkel, hogy megáll az ember esze. Ő adta ki a paraméter sorozatot, ahol minden paraméter mellé oda volt írva, hogy most mi és ki és hogy. Na, az iratba nem gépeltem oda megint mert nem ez a pláné. Hát a Világelképesztő Idióta rámutatott egypárra, hogy "és e kettő közt mi a különbség"? Kedvesen, mosolyogósan odaírtam: "benne van abban a dokumentumba amit maga küldött". Van egypár paraméter amiket tőlünk követel az állam, hogy adott távközlési szolgáltatásokat adjunk, amiket már több mint tíz éve adunk. Ezek a paraméterek szerepelnek különböző jelentésbe amit a parlament elé adnak. A Világelképesztő Idióta pedig megkérdezte: "de mérjük őket?". Egy post-it-ra ráírtam: "Mit gondol?"

Levelében, Gyuszi azt írta, hogy a bloggom kezd... um... mondjuk, hogy öregedni, hervadni, "kipusztulni" a léleknehezítő bejegyzésekkel. Hát a munka nem egyszerű és meglehetősen idő és figyelem követelő, tehát igen, jelenleg az életem a munkámról és a távközlésről szól. Ja igen, és ... ummm... nem, felejtsd el. Sok ember úgy dolgozik, hogy csak robotol, robotol, mindig ugyanazt csinálja és a munkája nem hoz semmi újat. Ugyanaz a fizetés, ugyanaz a hely, ugyanaz a meló. Itt nem olyan. Itt az ugri-bugri munka megy. Hopp! Ez kell. Hopp! Most amaz kell.

Holnap kellene találkoznom a Carollal, hogy átadjam neki a naplót, de még nem írtam neki semmit. Forog a fejemben egy sztori két kémről, ami a Bourne Supremacy film után jutott eszembe. Az egyik kém felfedezte, hogy valami nincs rendben a szervezetben amiben dolgozik. Korrupció, árulás... tehát igyekszik felfedezni és "elintézni" a problémát és okozóit. Így ér el egy másik kémig aki egy igen szokatlan pozícióban van. Ez a kém, az adatbázis szerint, érintkezésben van vagy volt a legtöbb küldetéssel és kiadásával. Felkeresi azzal a céllal, hogy megtudakolja mi is történik a szervezetben. Meglepetésére ez a kém nem tart otthon fegyvereket, nincs semmijen biztonsági rendszere és nem is olyan gyors, erős vagy "kémes" mint akármilyen más kém. Persze, ez lehet egy álca, amiért a kémünk óvatosan közelíti meg, majd elviszi magával a világon keresztül különböző helyekre, ahol reméli a szervezet nem találja meg, és közben igyekszik mindent megtudni. A kém viszont egy olyan észmeresztő történetet mesél el neki, azzal kezdve, hogy a szervezet már három éve nincs működésbe, nincsenek kiküldetések, és hogy ő most civil életet él. A kémünk pedig nem hiszi el, de lassan nem marad más lehetősége, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez kém tényleg komolyan beszél. Hmmmm... de komolyan beszél? Igaz az amit mond? mert ha igaz, ki van a küldetések mögött és most mi fog történni? A történetem nyitja: mi a kém észmeresztő története? Miféle küldetései voltak? ^_^ Jó lesz.

Gabsnak is kellene írnom. Jaj, semmi kedvem. Ne érts félre, imádom Gabs-ot, de mit írjak neki?

Meleg van. Nagyon. Besötétítettem az irodámat, hogy kirekesszem a napsugarakat. Olyan lettem mint egy vámpír, de komolyan! Mindjárt elolvadok. Kedvem lenne leruccanni valahova, mint Panamába, vagy Peruba, Argentínába, de nem akar összejönni. Sajnos időkérdés. Jövőhéten péntekre esik egy ünnep, tehát mehetnék 3 napot Panamába, vagy akárhova, de nem tudok, mert nincs jegy ezekre a napokra. Miért? Nem tudom! Pedig nagyon jól jött volna az a plusz 7000 mérföld a TACA számlámra. Ezzel tuti könnyen utazhattam volna Houston-ba októberben amikor Mario meg én elmennék megkeresni utazó laptopomat.

Na, itt abbahagyom, megyek vissza telefonálni, hátha találok mérnököket akik képesek megint azt mondani amit már egyszer mondtak.

Nincsenek megjegyzések: