2007. december 19., szerda

Gyuszi és Kati

Ezer év után, végre találkoztam a Gyuszival! ^_^ Olyan szupi volt és olyan nagyon jó érzés, hogy nem igaz! A szokásoshoz képest, nem a szokásos helyen találkoztunk, hanem a Móricz Zsigmond körtéren. Igen, ez alkalommal, nem a Deák Téren a Templom előtt.

Előtte a Zsuzsanéni meg én elmentünk a MOM-ba, ahol egy kicsit bevásároltunk kajafélékben. Gyümölcsöt, kenyeret, narancslét és ilyeneket vettünk. Sok-sok fincsi volt, és a Zsuzsanéni unszolgatott, hogy válasszak jó sokat, de nem. Nem kell sokat venni, hanem annyit amennit az ember meg is eszik. Plusz, nem megy el a kaja sehova. Azért sokat vettünk és fincsit. ^_^ Ahogy vásároltunk, megfigyeltem milyen más minden itt Magyarországon, milyen szép minden, milyen gusztusos, kellemes... Hiányzik ez. Otthon, a zöldságes résznél alig tudom hogy mit vegyek, mert nem tudom elképzelni, hogy mit lehet ezekből csinálni. Itt valahogy akárhova nézek látom a salátát, a főzeléket, a sült, párolt. pirított finomságokat. ^_^ Igen, szeretek itt lenni. Kaptam a Zsuzsanénitőé egy kis füzetecskét a dm-től amivel árleszálításban vehetek részt, plusz kedvezményes kuponos füzetecskét. Allergiám egy kicsit zavart, na, már eleve arra ébredtem, hogy kapar a torkom, de a boltban már a szemem is sírt. Nem tudom, de nem bírom itt a levegőt, vagy a hideget, vagy a légkondit. Förtelmes ez a helyzet. (Talén dokihoz kell fordulnom?)

Ezekután találkoztan a Gyuszival fél 11-kor a MZs körtéren. Innen előbb elmentünk egy helyre ahol valami csoportban vannak a Katival. Ahogy körülnéztem, és amennyit hallottam az "üzletből", egy piramis rendszer ami valamilyen "egészségi" micsodákra alapul. Nemek erről megvan a véleményem, és ellenkező vélemény, de ez az ő életük, az ő pénzük, ők tudják. Lehet, hogy jó a termék (majd lesz alkalmam ki is próbálni!), de valahogy a hely felépítése nem szimpi. Részben mert tudom, hogy gazdaságilag nem termel, és hogy sokak a lebontásán alapul kevesek felépítése. Igen, tudom, hogy mindenki, minden cég feltud mutatni eseteket olyan emberekről akik ezen gazdagodtak meg, de van EGY valaki aki feltud mutatni EGY ismerőst aki meggazdagodott ezen? Komolyan meggazdagodott ezen? Talán lehet, hogy az én hibám, DE nem tudok tisztelni semmilyen olyan tőkét amit az ember nem saját szellemi képességével, vagy szorgalmas munkájával termelt ki. Mit mondjak? Kis marxista vagyok.

Gyuszi felpakolt egy hatalmas nagy adag nem tudom micsodát, és most láttam Magyarországon az első legnagyobb számlát: vagy 22 ezer forint. Zsuzsanéni egy kosárra való zöldséget, kenyeret, italt vett, ÉS EGY OLVASÓ SZEMÜVEGET! és nem is volt ötezer forint. Gyuszi egy palack sok-karoténos miskulanciát vett és egypár kis valamicskéket, és füzetecskékeket (propaganda?) és 22 ezret fizetett. Persze mondta, hogy a sárgarépában csak egy karotén van, a palackban vagy 14, és hogy rákot kaphat a munkája miatt, amiért jobb a sok karotén... Szerintem Isten csinálta a sárgarépát és minket, tehát sargarépát kell ennünk. Természetes dolgokat, és nem mondhatjuk, hogy persze, Costa Ricában jobb a sárgarépa. Ha Isten ide is sárgarépát tett, vagy engedi, hogy teremjen, akkor itt is jó. Ez olyan mint a gépekkel: a természeretes az "eredeti" alkatrész, minek tegyünk magunkba "generic"-ot. No jó, vannaka gyógyszerek, és én nagy győgyszeres vagyok, és az nem természetes, de a gyógyszert egy DOKI írja fel, aki előtte sokat tanult, hogy tudja mi jó belém és mi nem.

Na, utánna elmentünk NOX CD-t venni, és Méhes György könyvet. A Kolozsvári Milliomosokat keresem és jelenleg az az egyetlen ami hiányzik a gyűjteményemből. Helyette egy másikat tatáltam amiről nem is volt fogalmam: "Emmi". Erről nem tudtam... pedig tudomásom szerint Méhes György most áprilisban hunyt el. Hogy lehet, hogy még van könyve kiadatlanul? A Kolozsvári Milliomosokat még keresem, de az Emmi már megvan. Vettem aztán egy magyar klasszikust Mariónak: "A Fekete Város". Mivel nem ismerem most elkérem kölcsön és elolvasom. Nem volt Egri Csillagok, de Gyuszi mondta, hogy ez nagyon jó. Remélem Mariónak tetszik! Nincs sok választék angolul magyar klasszikusokból. Szomorú pedig, mert nincs a világon olyan gyögyörű szépirodalom, mint a mi szépirodalmunk. Persze, jó az orosz, a francia, az angol, de nincs a világon szebb, gazdagabb irodalom a magyar irodalomnál.

Körbe mentünk ide-oda, rettetetes hidegben és a végén a Mamutban fejeztük be a túrnét. Ott a gonosz Gyuszi elvitt a Swatch órákhoz... és láttam két világszép órát. Az egyik virágos-szívecskés volt, nagyon vidám, és a másik fehér volt ezüsttel hímzett pántokkal. A hímzés pedig hópelyheket ábrázolt. Nem tudod elképzelni milyen szép volt! Az óra maga pedig egy vastag, nehéz igloo házacskában jött. Az a doboza. Nagyon sajnálom, de ezt a dobozott itt kell hagynom. Találnom kell neki valamilyen más tokott. Odaadtam az igloo-t a Zsuzsanéninek, hátha ő add neki valamilyen jó hasznot. Zsuzsanéni mondta, hogy vegyek 50 ezerért magamnak ajandékot, hogy azt majd a Nagyapitól kapom. Tulajdonképpen nem akartam elfogadni, de ismerem őket, rámtukmálnák, tehát gondoltam, legyen a két óra az ő ajandékuk. Mivel nem volt annyi (csak 35 ezer volt a két óra), akkor azt mondták, hogy a két blúzt amit vettem (a Jetty-é és az enyém) azokat is számítsam bele. Ide adták az 50 ezret! Pedig azt hittem sikerült kevesebbre venni. Na, nem baj, holnap akkor Eurót veszek rajta és betereszem a bankszámlámra.

Igen, ma nyitottam egy magyar bankszámlát amire majd minden félhavonként átutáltatom a fizetésemet. A bankot a Gyuszi javasolta (a piramis után miért bízok benne? Mert meghallgattam a bank részét, tudok az OTP-ről, elolvastam a szerződést és jó banknak tünt. Plusz könnyű belöle kilépni, mivel nincsenek bezárási díjjak. Rengeteg mindent nem kell velők fizetni, ÉS ingyen megy a pénz átutalás. Rossz, hogy nem tudok kp-t felvenni, mert minden egyes pénz felvevésnél 7,-€ kellene fizetnem, de másrészt jó. Nem is szoktam kp-t használni, és a kellőt elintézhetem úgy, hogy itt kiveszem a rendes banktól, a Lafiséből.

Gyuszi lottót vett. Mi van ennek az embernek a fejében? Nézek rá és nem akarom elhinni, hogy egy ilyen komolytalan, semmilyen jövőjű ember. De most komolyan! Kicsit megharagudtam (oké. sokat), hogy elcsaklizta a felsőöktatást, DE hogy lottóra és piramis butaságokra tegye a reményeit? Mi van ezzel??? Mi baja van? Szeretem, imádom, de... ez nem logikus és nem lehet egy felnőtt ember gondolkodási módja. Persze, én nem vagyok tökéletes, de legalább megyek valamerre és munkával nyomom a jövőmet. Mi van kis fejében, hogy egy egyébként okos, racionális ember ilyen "Andrásos" dolgokhoz folyamodik?

Elmentünk ebédelni kedvenc helyére, és ott egy darabig megszakadt a beszélgetés. Nem tudom, hogy ki fogytunk-e beszélgetni valóból, vagy fáradtak voltunk (azt hiszem fáradtak és egyébként be is fagyott az agyunk) de e csöndes pillanatokban arra gondoltam, hogy mi lehet a Gyuszival és hogy mennyire nem ismerem. Szeretem, de nem ismerem. Szomorú de igaz. Hogy tud az ember hírtelen olyan más lenni annál amit az ember ismer?? Amikor megjött a Kati alig tudtam elhinni, hogy milyen szép! Nem olyan mint az a csúf leányka amit a Gyuszi mutatott azon a nyári képen. Íme egy jobb kép róla. Ezen én nem nézek ki olyan jól. Nem tudom miért, de a napokban nem tudok fényképre állni. Nem szeret a kamera úgy ahogy szokott.

Katival egyből nagyon jól összehaverkodtunk addig a pontig, hogy kitárgyáltuk a Gyuszit... és a Gyuszi ott is volt! Remélem tényleg a Gyuszi nem haragudott meg, de nem gonoszságból tettem. Oké, megmondtam a Katinak, hogy a Gyuszi manipuláló, mág pedig gonosz manipuláló (amit franciául úgy hívnak, hogy "malin") és egy abszolút "control freak", de hát jó, ha Kati előre tudja, hogy tudjon hozzá alkalmazkodni és ne várja, hogy a Gyuszi majd megváltozik érte, mert nem is fog. Gyuszi rögeszmés. Plusz talán így jobban megérti mi lehet a Gyuszi baja azokban a helyzetekben amikor nehéz. Nem, nem a Kati miatt nem add neki egyenes választ, hanem azért, mert benne van hogy nem add egyenes választ míg ő el nem dönti, hogy annak a válasznak ideje a napvilágra kerülni.

Kati olyan nagyon de nagyon szimpi, hogy remélem sokáig a Gyuszival lesz. És olyan nagyon remélem, hogy barátok lehetünk!! ^_^ Komolyan mondom, megimádtam ezt a csajt, és ha a Gyuszi nem bánik vele szépen, akkor hallani fog engem! ^_^ (Persze, továbbra is, a végén, a Gyuszit védem, DE a Kati nagy kedvencem!!!)

Nincsenek megjegyzések: