2007. december 5., szerda

Minden Költözködés Nehéz

Azt hittem volna nem lesz olyan nehéz de az. Azt hittem nincs soik bejegyzésem Buranaberry-be, de haj-jaj! Annyi van mint égen a csillag! Ez csak fejfájást okoz mivel Locky The Bunny-ban SOKKAL TÖBB van, és azt át kell költöztetnem Stormberry-be. Sok, sok munka van előttem. Bárcsak volna egy gomb amit az ember megnyom és az egész átmegy magától! (A LiveJournal formájával nem lehet ilyet csinálni.)

Tegnap rengeteget költöttem! Vettem Mikulási édességeket egy hadseregnek! (25 embernek valót!) Szereztem szép arany, zöld és piros szallagot, hogy megköthessem a csomagocskákat amiket piros celofánba fogok majd csomagolni ez alkalommal. Ma megkell majd vennem az almákat és egy kis szöllőt a családnak. Nem tudom hogyan fogok ide cipelni 20 kis Mikulást holnap, de valahogy megteszem. Szeretem a Mikulást. Ez az egyik kedvenc ünnepem. ^_^ Láttam a nagyboltban rengeteg magyak Mikulás csokikat. Itt az emberek nem ismerik a Mikulást, mint ünnepet, és nem is fogják fel miért is vannak ilyen csokik. Amerikai módra csxak megveszik és befalják. Mint Amerikában, a Mikulás a Karácsonnyal függ össze nekik. Na ne hogy már! A Karácsony a Jézuska szülije, a Mikulás pedig egy teljessen más dolog. Csak az hiányzik, hogy egybe összekeverjék a Hanukka üneppel. Kerge emberek.


Kihasználtam, hogy Multiplazában jártam (a kedvenc bevásárló központom), és megvettem a Jetty ajandékát: Hitler Utolsó Napjai+Anthem (Ayn Rand)+Anna Karenina. Kattjának is megvettem az Anna Kareninát. Megtaláltam azt a könyvet is, szerencsére, amit a Gyuszinak akarok adni. ^_^ Remélem tetszik neki! Vettem fehér fonalat amivel majd horgolok magamnak egy kis svájci sapkát most a télre és aztán vettem egy rózsaszín ballet táskát amiben majd az Omit cipelem. Nem szeretem Omit számítógép táskában cipelni, mert nem biztonságos (plusz nagyon nehéz!), tehát mindig valami más táskában viszem. Biztos nem keresnek laptopot egy ballet táskában! ^_^

Egy könyvlistát is hagynom kellett a könyvesboltban, hogy a "titkos barátom" válasszon abból nekem egy ajandákot. Nem szeretek ilyet csinálni, de itt nincs az embereknek képzelőképességük. Ezek a könyvek amiket kiválasztottam:

  1. L'Enfant aux loups, Françoise Chandernagor
  2. L'Étranger, Albert Camus
  3. Les Mots, Jean-Paul Sartre
  4. Nexus, Henry Miller
  5. Wild Swans, Jung Chang
  6. Atlas Shrugged, Ayn Rand
Igen, alapvetően csak kettő regény (1 és 5) miközben a másik négy filozófikus regény. Mit mindjak? Ezeket szeretem. Nem tudom melyiket választja ki a "barim", ha egyáltalán ki is választ valamit, de amiket nem vesz meg, azokat megveszem magamnak. Sorrendben írtam fel, attól függően melyik tetszik nekem jobban, de valahogy nem hiszem hogy az elsőt megveszik mivel 400 colonnal drágább a minimummnál. (Itt ilyenek.) A tübbi nincs 8000 colón, ami a minimum, tehát nem tudom mit fognak majd kitalálni.

Az első egy krimi franciául. A könyv egy picikét vastag, de nem olyan nagyon. Persze, mivel a francián nem valami jó mégmindig, akkor kicsit többet tartok majd, DE szép lehet és megakarom magamnak venni! Albert Camus könyve, L'Étranger egy híres könyv és szeretném megismerni, hogy végül is mit akar mondani. Nem ugyanaz megismerni magát az írót, gondolatait, mint hallani másokat és mások véleményéből kovácsolni egy saját véleményt. Jean-Paul Sartre... mit mondjak? Imádom Sartrét! Nagyon tetszett Le Mur, és most többet akarok hallani tőle. Les Mots egy olyan könyv ahol önmagáról, saját gyerekköráról ír. Persze, franciául kell elolvasni, hogy közelebb, közvetlenül ízleljem érzéseit, élményeit. Henry Millert Anais Ninen keresztül ismerem. Most Henry Millert szeretném megismerni közvetlenül, saját szememmel látni, nem Anais szemein keresztül. Anais szerint Henry "naturalista" ami nem egy olyan írói stílus amit szeretek, de meg akarom benne taálni az embert.

Ayn Rand? Igen, nem szeretem, de Anthem nem volt oooolyan nagyon rossz, tehát jobban megakarom ismerni az írót. Őszintén Fountainhead-et akartam, de az enm volt a könyvesboltban. Az úgy nevezett "objektivizmusa", ami nem is objektivizmus, vagy individualizmus, hanem csak vad liberalizmus nem áll meg magától Anthemben, tehát szeretném tudni sikerült-e neki felállítani jobban filozófiáját következő könyveiben.

... Most játszok ilyet utoljára. A lány akinek én adok, tudod, aki hétfőn ideküldte nekem egy táskának a számláját, hogy azt fizessem ki neki, mivel azt üzentem neki, hogy nem veszem meg, mert már megvettem az ajándékát, azt írta fel a táblára (ahova mindenki felíjra, hogy mit akar), hogy mérges a titkos barátjára mert nem tartotta be a játék szabájait. O_O Say what??? Mióta az a szabály, hogy azt kell venni amit a másik kér? Jó, hogy nem maradok itt sokáig.

Nincsenek megjegyzések: