2007. december 12., szerda

Mit Terveztek?

Írt János, a Gyuszi mostoha apja (akivel most minden nap levelezek...), hogy ne ellenkezzem a Gyuszival. Mikor ellenkeztem én a Gyuszival? ^_^ Na, lehet, hogy úgy néha-néha, kisebb dolgokban ellenkeztem vele, de, én nem szoktam vele ellenkezni. De miért nem kell most vele ellenkeznem? Lehet, hogy azt tervezik, hogy Gyusziéknál maradunk? Egy napról a másikra? Jaj, majd idegen ágyikóban kell egyedül aludnom. ^_^ Szívessen megkérném a Gyuszit, hogy maradjon velem, de tudom, hogy nem fog mert:

  1. Gyuszi fél tőlem
  2. Rugdalódzok az ágyban (hihihi! Kirúgtam az ágyból Jacóban!)
  3. Fura ötletei vannak (mint az alma pucolás, amit mégmindog igyekszek megérteni, és azt hiszem épp ez a pláne benne...)
  4. Nem lenne illetékes (illetve, nem illendő... vagy ahogy mondani kell. Nem tudom.)
  5. Ki tudja?
Betegszabin vagyok. Igen, épp a szabim előtt. A livejournalban elmentem volna a "Coworkers_Suck" oldalra és biztos leírtam volna ... egy nagy részét, de mivel már nem "élőnaplózom" most itt mesélem el a fontos részeket. Hétfő délután Marco Alfaro nem volt az irodában, és Juan de Dios nem volt ott egésznap. Tehát nem voltak ot amikor hazamentem (de szóltam a titkarnőnek, és ők szoltak a főnökömnek.)

Tegnap elmentem a klinikába, hogy lepecsételjék a betegszabi-papírt, amikor felhívott Paola, Juan de Dios titkárnője, hogy azt üzeni Juan de Dios, hogy 24 órán belül adjam be a betegszabi-papírt, vagy bejelent. O_O A klinikában azt mondták a növérek, hogy beadhatom 5 nap múlva, de gondoltam elmegyek egyből. Elvittem Karol kávéfőzőjét (amit vennem kellet mint titkos barátja), és Kattjának elvittem "Anna Kareninát". A könyv angolul van és egy luxus kötetben ami egy klasszikus regények kiadásban. Ma írt a bloggjába arról, hogy mennyire tetszet neki! Fogalmam se volt arról, hogy szereti "Anna Kareninát"...

Nem ismerem teljesen Anna Kareninát. Rémlik, hogy egyszer olvastam? Vagy lehet, hogy elkezdtem, de nem fejeztem be? A filmeket láttam nemrég, és azokból le tudom vonni azt a következtetést, hogy Madame Bovary és Anna Karenina alapvetően ugyanaz a regény egy alapvető különbséggel: Emma Bovary nem a férfiakba szerelmes, hanem az életmódba, ő egy magasabb, gardagabb életmódot keres, mikörben Anna faláldozza életmódját egy férfiért: Alekszej Kirilovics Vronszkij Gróf. Az ember azt gondolná, hogy két különböző történet, vagy, hogy egyszerűen hűtlen nőkről szól akik, nem viselvén el cselekedeteik eredményeit, öngyilkosok lettek. Szemeimben, viszont, Emma és Anna erős nők akik nem a társadalomnak éltek, hanem önmagunknak... persze, egy pici lyukban amit maguknak furtak a társadalom szoros szövetében, ahol mertek olyasvalamiért dolgozni, amit akartak maguknak. "Ambition". Miért nem tudom ezt a szót magyarul? (Nem akarok felállni és a Spanyol-Magyar szótárért menni...) Anna mert magának szerelmet kikérni egy csinos gróftól, Emma mert egy jobb élettel álmodni. Nem állhatom meg, hogy ne gondoljak egy pillanatig mi lenne a Anna és Emma a mai világban. Férjhez ment volna Emma Carl-hoz? Jobban magához vonhatta volna Anna Alekszejt? Érdekelte volna? Nyomta volna ilyen nagyon a házasságot?

Nincsenek megjegyzések: