2008. június 4., szerda

Bank és Utazás

Természetesen, ahhoz, hogy hazamehessek decemberben, ki kellett vennem egy kölcsönt. Ha megvárnám, hogy összegyűjtsem a pénzt (úgy mint tavaly) akkor mire megvenném a jegyet olyan $2300-ba kerülne, most pedig "csak" $1707. Igen, hazamenni nem olcsó mulatság. Tehát most "fordítva" fogok gyűjteni, illetve gyorsabban igyekszem kifizetni majd a kölcsönt. Ki vettem egy kis pluszpénzt amit majd átutalok a Raiffeissen Bank számlámra amivel majd igyekszem megvenni a Szófia jegyet. Ehhez azt hiszem, majd a Gyuszi segítségét kell kérnem. Ugyanakkor megbizonyosodtam a szabi napjaimról, hajszálpontosan kiszámítottam mennyi napot vehetek ki, és most ezt lesz az útiterv. MINDENKI JEGYEZZE FEL!!!!

Indulok Costa Ricábol december 13.-án 10:30-kor az LR 631-as járaton.

Tipikus Caracas-Párizs út. Párizsba érek december 14.-én (vasárnap) olyan reggel 8-kor és, ha nem késünk istentelenül sokat, akkor lesz időm VEGRE látni Párizst nappal, egy picit csavarogni, és ha adja az Isten és nyítva lesz a Benetton, venni magamnak valami szépet. Ha nem, akkor Louvre (most megnézem belülről is!), Eiffel Torony (nappal) és a kedves Arc du Triomphe. Gépem majd este 18:50-kor indul Budapest felé.

FIGYELEM!!! Budapestre 21:00 órakor érek a z AF 2694-os járaton, december 14.-én! Sajnos nem érek haza a templomi összejövetelre.

Indulok vissza Costa Ricába január 10.-én 12:50 órakor az AF 1695-os járaton, ahol majd megint meg kell győznöm a put kislányt, hogy 2005 óta teszem meg ezt az utat évente és igen, higgye el, el lehet küldeni a cuccomat San Joséig. De ez alkalommal megkérem megmondhatja-e mit nyomot meg, hogy jövőre egyenesen mondjam a lánynak mit kell csinálnia. Esküszöm, ha nem kellene hazahoznom az ajándékokat, a sok szép cuccot amivel mindig felpakolom magam, a borokat, a Bérest és a RENGETEG bécsi csokit amivel Anyu már január óta megbízott, csak kézi poggyásszal utaznék.. Párizsban maradok az éjszakára (mint mindig...) és másnap folytatom az utat vissza, megint Caracason keresztül, ahol a gépet majdnem lekésem, de a poggyász tuti lekési, és amiért olyan boldog leszek, hogy hajba kaptam a pultos kislánnyal, hogy San Joséig küldje a cuccomat.

San Joséba, szokás szerint 17:30-kor érkezek, január 11.-én az LR 630-as járattal. Ott kiveszem a Costa Ricai útlevelemet, amit Caracasban vettem elő először (Costa Ricai Amerikában, magyar Európában), egy gyorsan átmegyek a vámon, majd egyenesen a pulthoz a poggyásznál.

- Lekéset a poggyász az AF 460-ról?
- Megnézzük...
- Tuti lekéset, mindig lekésik.
- Ki szeretné közben tölteni a poggyász szelvényt?
- Kérem.

És mielőtt befejezném szólnak, hogy lekéset, hogy lehet, hogy csak másnap, vagy a következő nap érkezik meg. Tudom, hogy másnap ér Costa Ricába... mint mindig. ahogy megyek ki Apu és Anyu kint néznek, majd nagyokat integetnek. Aztán kimegyek, a füllesztő, nedves melegbe és arra gondolok "miért nem élhetek otthon?". Anyu puszit add és megkérdezi milyen volt, miközben Apu majd azt kérdezi:

- Hol van a bor/vonat?

Ez teljesen elmaradhatatlan.

Na most, mi a program?

Természetesen megyek három napot Bécsbe (be kell szerezni Anyu kugliait, jódlizó maciját és én jobban figyelemre akarom venni a Herrengasse-t, a Mozart házát, Freud házát, a Szecessziós múzeumot és fel akarok kutatni valamilyen érdekes középköri épületet (a Stephansdomon kívül) amit addigra alaposan kikutatok), amit vagy 17-18-19.-ére teszek, vagy 22-23-24.-ére. Miért nem utána? Mert terveim szerint 29.-e és január 2.-a közt megyek ki Bulgáriába. Szívem szerint kimennék az egész hétre, főleg ha a végén vonattal megyek (25 óra út oda, és 25 vissza), azért is, mert most három helyet szeretnék megnézni: Szófia, Rila és Plovdiv. az utolsó héten pedig inkább nem utazgatok, mert amúgy is pakolgatnom kell és egyebek. És jobb, ha akkor időt is töltök a Nagyapi körül.

Ez nem fix, mármint mikor megyek Bécsbe, mikor Szófiába, de tuti hogy megyek. Ez alkalommal nem akarom elhalasztani a lehetőséget. Meg szeretném beszélni azért a Zsuzsanénivel, hogy ők hogy lesznek utazásukkal, hogy jobban megoldjam ezt a Bulgáriai utat. Jó lenne ott sziveszterezni, és jó lenne, ha egy barim is velem tudna tartani. ^_^

Nincsenek megjegyzések: