2008. június 11., szerda

Tennivalók és az azokkal kapcsolatos ügyek

Mondhatom, hogy ma sok tennivalóm van/volt. Megint oda jutunk, hogy "listákat" kellene csinálni ezzel kapcsolatban. A livejournalban lehetet ilyen "To Do" listákat vagy "task" listákat csinálni, de mivel sose voltak szemelőtt, az ember így is mindig elfelejtette mit is kellett volna csinálnia. Bezony, bezony. Na, íme a lista amivel ma napomat kezdtem:
  • Felhívni a Zsuzsanénit
  • Felhívni az Air France-ot
  • Betölteni a GSM Hálózat táblázatokat.
Kezdjük azzal, hogy nincs meg a Zsuzsanéni telefonszáma. Illetve nincs meg a MOBIL telefonszáma. Miért? Mert az a szám a Pannon SIM kártyámba maradt. Tudod, ami kiesett a táskámból a Párizs - Caracas úton most januárban. Nem is akarok rá emlékezni, mert épp ebben a telefonban volt Marco telefonszáma. Ugye még mindig emlékszel arra az isteni légi-kisfiúra (aki annyi idős mint én?), aki tényleg olyan csini és olyan ou lala? Na, annak a telefonszáma épp abban a telefonban, abban a SIM kártyában maradt. Te, és ha megkérem a Gyuszit, hogy legyen már olyan kedves és kérjen ki nekem egy felhívott és hívó telefonszám listát a Pannontól? Lehet, hogy benne lesz szintén a roaming? Nem tudom, őszintén, hogyan épül fel a Pannon CDR-je a roaming hívásokkal kapcsolatban. Na persze, nem tudom egyáltalán hogyan épül fel a Pannon CDR-je semmilyen hívás típusra. (CDR: Call Data Record). Hogy jött ez ide? Tehát nem tudtam felhívni a nagynénémet, amiért majd e-mailt kell írnom, hogy megbeszéljük a dolgokat. Nem mindenki szeret telefonálni, és magam se vagyok, igazán olyan nagyon telefonálós (komolyan...), DE vannak dolgok amiket jobb telefonon megbeszélni, mint csak levélben közölni. Ezeket a fontos adatokat, például, jobb telefonban, mivel minél hamarabb tudod meg hogy és mint állnak a dolgok, annál jobban tudod a többit betervezni. Igen, igen, Szófia nem megy el sehova, de sajnos a jegy ára az megy, még pedig felfelé és nem akarok most 25 órán keresztül vonatozni Románián keresztül. 25+25 órát amit Plovdivban tölthetnék! Sajnos az e-mail-re, úgy mint a levélre, várni kell. Még ha gyorsan is válaszolsz, várni kell. Ugye ismered azt az érzést amikor várni kell valakinek az e-mail-jét, és az adott ember már elküldte, de még mindig nem érkezik meg? Itt az irodában ez minden napos. Előfordult már olyan hogy a ma feladott e-mail holnap érkezik meg. Hogy mit csinál, azt senki se tudja. Persze, az szokott zavarni a legjobban, amikor a saját e-mail-jeim késnek, főleg amikor munkát kell beadni. Már többször gondoltam arra, hogy megkérem a főnökséget, hogy legyenek olyan szívesek és lépjenek már fel az MSN-re, vagy a Google Talk-ra, és majd ott válaszolok és küldöm el a munkát.

Tulajdonképpen az MSN a proletár e-mail. Mivel nem hivatalos és nem lehet felhasználni, hogy felelőségre vonjanak minden egyes ékezetért, mi szegény dolgozók itt adjuk át egymásnak mind azt az információt amit főnökein nem akarják, hogy közöljünk. (A főnökségek földesúri gondolkodásúak itt. Az információ a földjük, mi pedig a jobbágyuk vagyunk, és földhöz vagyunk kötve. Ők nem akarnak semmilyen más földesúrnak földet adni amiért mindegyik ragaszkodik a területéhez. Nekünk jobbágyoknak, mivel dolgoznunk kell és ahhoz más földek is kellenek az Internet fekete piacán kis föld darabokkal csere-gazdálkodással foglalkozunk.) A proletár e-mail meglehetősen jól működik. Valahol olvastam, hogy több cégben a cég maga kifejleszt ilyen IM programokat, hogy a munkások ne használják az MSN-t, de ki használná a cég társalgóját amikor nem is olyan szép és minden benn marad a cég számítógépeiben? (Nem mintha az MSN nem, de nem az a pláné.) Van aki már nem is tudja mire költse a kevés pénzét.

Jaj, de kedvem van hírtelen pejibaye-t enni. Adj egy pillanatot! Tegnapi, de nem baj. Egy picit ragacsos, de még mindig ehető. A Gyuszinak nem ízlett, de semmi baj! Az Atival annyira szeretjük, hogy az utolsó szemig felfaltuk! Próbáltam keresni egy képet pejibayékről de nem találtam megfelelőt. Valaki feltett egy képet pejibayekről kaviárral. Ki az a HÜLYE aki ezt csinálja? Olyan mintha valaki kaviárt kenne a zsíros kenyérre, vagy a dobozos tonhalra. Ahogy itt mondják "puuuuuuta! Seamos serios, caramba!". De mi is a pejibaye azoknak akik nem ismerik? A Pejibaye egy pici gyümölcs szerűség amit meg kell főzni, majd meghámozni mielőtt az ember megeszi. Száraz és olyan "yuca" féle, vagy gyökér féle tapintása van. Van a közepén egy fekete mag. Ha az Ati vagy én közel vagyunk, akkor nektek NEM IZLIK! Ha nem vagyunk közel, kóstoljátok meg, fincsi. Olyan sós, enyhén krumpli szerű íze van, de dúsabb ízzel. Illatra egy picit édes útó ízre is utalhat. Nem csípős, de nem tudom pontosan megmagyarázni milyen az íze. Dús, pálma íze van. Ez lehet, hogy nem mindenkinek lesz szimpi, de talán olyan mintha vajas krumplit ennék igen finom nő-nedvvel. Sajnos, igazán nem tudom mi máshoz hasonlítsam. (honnan tudom milyen a nő-nedv íze? Hát tudom milyen az enyém alapvetően azért mert semmi bajom azzal, hogy megcsókoljak egy pasit aki épp befejezett egy jó blow job-ot.

Munka. Jön a főnököm és megkéri, hogy csináljak egy kis "kém munkát". Huh? Igen. Fedezzem fel kik dolgoznak a minőséggel a különböző osztályokban. Ö_o Most ezt komolyan mondja? Lehet, hogy valamire nem figyeltem. Ez egyszerű. MSM-en felkerestem bariaimat, megkérdeztem tőlük és kész: itt a lista. Minek ez? De ha most jön és többet kér, sajnos meg kell mondanom neki, hogy én jelenleg valami mással foglalkozom, még pedig a GSM hálózat izével. Miért nem tudja ezeket betartani?? Olyan hajmeresztően hülye...

Jegy. egy útlevelet iratam be: a magyart. ^_^ Magyar, magyar, magyar! ^_^ Jaj de boldog vagyok! ^_^

Ma lesz a hét második Spinning g órája. Igyekszem jad innen korán elindulni, hogy korán érjek a kondiba, hogy egy kicsit tekerjek az óra előtt. (Nem is tekerés, hanem valami más "cardio" munkát végzek.) Az új torna nadrágomat veszem majd fel. ^_^ Szupi lesz! Laura is mondta, hogy ott lesz, tehát jobb nem is lehet. Nem is tudod elképzelni milyen nagyon jól érzem magam! És az a legjobb, tényleg, hogy jobban tudok tőle lélegezni. Vajon tényleg majd megjavulok, és tudok megint cigizni? Apu nem tud ma elvinni, de jobb is. Apu förtelmesen rosszul vezet, sőt, szerintem nem is tud vezetni. Egyszerűen nem tudja az Ati kocsiját vezetni. A motor elalszik az út közepén, nem tudja beindítani, minden nap több embert akar elgázolni, rettenetesen lassan vezet, minden lyukba bele esik... gondoltam magamban, hogy az Apu rosszabbul vezet mint én amikor kezdtem! De hát ezt mindig tudtuk. Már kérem szépen, sokkal jobban tudok parkolni mint ő! Tegnap is vagy 15 percet késtem a Spinning óráról! Pedig a keddi a kedvencem, mert a srác aki tartja az órát (ezt hogy kell mondani magyarul? Angolul "trainer" vagy "instructor") mindig baromi jó elektronikus zenét tesz fel, amitől nem hogy az ember jobban teker, hanem szinte fel akar pattanni táncolni! Mintha piros cipellő volna az ember lábára kötve. Ma a zene jó, de nem olyan mint a tegnapi.

Ma haza megyek és olvasni fogok. Azt hiszem nincs semmi előre beprogramozott nézni valóm a tévében. Tehát tovább olvasom majd Anais Nin naplóját. Tuti nemsokára kérnem kell a többit! Olyan nagyon jó! Erről ma inkább a Stormberry-ben írtam. Maradt egypár tennivalóm:
  • Felhívni a LAFISE bankot az € számlám ügyében és az Internet számla ügyében
  • Elmenni Aerocasillasba a csomagokért
  • Munka dolgok (tovább kutatni saját szakállamra ezt a minőségi ügyet)
  • GSM Hálózat - tovább dolgozni rajta.
  • Oda adni Laurának a fülbevalóját
  • Felhívni az egyetemet a TÉZIS-sel kapcsolatban.
  • Felhívni az elmegyógyintézetet a személyiség rendellenesség teszt eredményeivel kapcsolatban.
  • Befejezni a főnököm könyvét
  • MEGÍRNI A FIC-ET A CAROLL SZÜLINAPJÁRA!!
Hogy tudtam azt elfelejteni! Pedig tegnap már elkezdtem. Na, írok neki valami röpkét, Snupinosat, úgy is ő azt szereti. (Mit lehet benne szeretni?) Most jut eszembe, hogy a csomagomban három könyv jön: egy meleg könyv (szokás szerint), a Caroll-nak egy könyv farkas emberekről és egy kis könyvecske a középkorról. Egy kis összefoglaló, szinte "kóstoló" kis könyv ami majd segít tanulmányaimat ebben a témában. Az általánosból a részletesig. Látom, hogy hamar kell majd elmennem. De mikor? Ma? Lesz időm? Lehet, hogy csak szombaton tudok majd elmenni.

Az előző csomagomban jött két film, amit, azt hiszem már megemlítettem valahol. "Back Soon", ami nem is olyan jó, és "Shelter". Istenem. Ez a Shelter olyan jó! Mivel nincs semmi nézni való, gondoltam, talán megint megnézhetném. Az angol ebben a filmben kicsit nehézkes nekem, mivel nagyon összezsúfolják a szavakat, amit angolul úgy mondanak, hogy "slur". A srácok szépek és nagyon jól van összeállítva. Hihető és a szereplések is hihetőek. Amint jobban megismerem a filmet, majd írok róla.

Most már komolyan megyek dolgozni.

Nincsenek megjegyzések: