2009. január 26., hétfő

Munka, Élet és Étkezés

Ez biztos nagyon a káromra fog válni, mert szinte fogadni mernék, hogy Kari majd a fejemhez fogja vágni, de hát legyen... úgy is maradnak még érveim! Mwa-hahahahahaha...

Délután 14:57 óra van. Most ülök le ebédelni... igen, itt az irodámba. Nem tudom mennyire egészséges, de hát inkább itt eszem, minthogy ki menjek abba a büdös, ezer-ronda-kaja-szagos ebédlőben ahol cúg is van. Nem, itt jobb. Jó hangosra tekerem fel a zenémet és eszegetem a kajeszomat. Valami rizses-zöldséges csirke... vagy tonhal. Fogalmam sincs. Kicsit olyan, mint a New Orléans-i Jambalaya, ami... az amit a képen látsz. A Jambalaya sokkal erősebb ennél amit mi itt "arroz con pollo" (rizses csirke) vagy "arroz con atún"-nak (rizses tonhal) hívunk. Anyu csinálta tegnap, tehát én csa kikanalaztam... fogalmam sincs mi is lehetett benne. Fincsi volt. Persze, nem ismertem fel az állatot amit belevagostak... bizonyára nem olyan ami ordibálna amikor nyúzzák. Habár ki tudja? Sikoltoznak a tonhalak? Gondolom a delfin az sikít. Úgy tudom hangja van, és a tonhalak közé sokszor delfin is kerül. Tudod mi nagyon fincsi? A cápa hús! Hmmm... Vajon finomabb lesz attól függően, hogy mennyi embert eszik meg? Érdekes lenne egy cápa tenyésztőt csinálni... persze, jobb ha az ember valamilyen elvetemült fajgyűlölő, mert akkor fehért, keresztényt, zsidót, cigányt, négert, muzsulmánt, rómaiat, nicaraguaiat, amerikaiat, franciát, argéliait, homokost, biszexuálist, heteroszexuálist, félvérűt, tiszta fajosat, fradi rajongót lehetne a cápákkal etetni... attól függően, hogy a cápa tenyésztő mit vagy kit utál a legjobban. Gondolom lenne veje-, neje- vagy anyóssal etető cápa tényésztő is.

Oké, talán vissza az emberibb, normálisabb témákra. (Most nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy én mivel, kivel etetnám a cápákat. Természetessen én hülyékkel, tehetlenekkel és mindenféle bosszantó emberrel etetném cápaimat.)

...

Komolyan, nem jutt eszembe semmi. Továbbra is a cápákon jár a fejem, és az etetésükön, és, hogy miféle üzleteket, és üzleti "termelési láncolatokat" lehetne ezzel csinálni. Nem tudom mi a megfelelő kifejezés magyarul, de angolul "Commodity Chain". Szakdolgozatunk ezzel kapcsolatban van, és alapvetően annyit jelent, hogy különböző termelők, hogyan lépnek kapcsolatban valaminek a termelésében. Hogy X-nek milyen alapanyagok kellenek a termeléséhez, és amit csinál az kinek adja tovább, és az kinek, és az kinek, stb. Talán "árulánc" vagy "terméklánc". Na, arra gondolok, hogy a emberrel-etett-cápa üzletben mennyi különböző formában lehetne kihasználni. Mondjuk egy részét ki lehetne "adni" a maffiáknak. Ők beszerzik az embereket, mi pedig a cápáknak dobjuk.

Na, komolyan, már befejezem.

Hnn... ha a maffiákkal dolgozna az üzlet, ki lenne annak tévé, hogy pénzmosás is menjen keresztüle? Mert akkor azt külön kellene fizettetni.

Oké! Elég! Gondoljunk másra!

Nehéz... olyan jó kis téma volt... De komolyan! Talán regénybe kellene írni... valahogy. "Ember-Cápa Árulánc". Hahahahahaha!

Ma vettem meg a jegyeket Tamarindóra, és még le kell foglaltatnom a szobát a hotelben. Sansával utazunk összesen 57 percet, ami autóval vagy 8 óra lenne. Meg kellett győznöm nagyon nyomatékos érvekkel Karit, hogy jobb a repülő ami egy óra alatt ott terem, mint az autó ami 8 ÓRA alatt van ott. Nem volt könnyű, mert ő komolyan nézegetni akart út közben. Hát nem tudom én vagyok olyan érzéketlen, hogy nem tudom értékelni a 100 ugyan olyan unalmas fa, fű, mocsár, növény, gyík, virág, majom, kígyó és krokodil látványát nyolc órán keresztül, vagy mi, de igazán, nyomatékos érveket kellett elővennem, hogy letegyen az autózásról. Oké, lehet, hogy érdekes, de UNALMAS! és FÁRÁSZTÓ! Majd apuékkel lemegy Jacóra, és ott majd lát elég növényt... ha növényre és állatra vágyik. Velem pedig... ^_^ kicsit másra számíthat ^_^. Mármint értelmes filozófikus, politikai és világgazdasági beszélgetésekre. (Yeah rrrrright, homie!)

Komolyan, mit lehet a növényeken és az állatokon látni? Igen, egy cica szép, és talán egy kígyó érdekes de alapvetően, ha nem lehet megenni, és nem készítik el nekem, vagy ha nem lehet a bundájából kabátot csinálni, nem szokott érdekelni. Na, talán azért egy farkast megnéznék. Ja, abból lehet kabátot csinálni. Az egyébként szép lenne. ^_^ Egyszer majd szeretnék magamnak venni egy szörmebundát valamilyen szép állatból. Nem, nem férfiből, köszönöm, hanem farkasból, rókából (ezüst rókából) vagy ... nem, csak ezek tetszenek. A görény és a medve nem igazán kedvenceim. Az egyik túl nagy és nem kecses, és a másik olyan mint egy szőrös patkány. (Igen, mindenre van kifogásom.)

Na, megyek, mert mindjárt vége a munkaidőnek.

Már elküldtem a hotel lefoglalási szelvényt!

Tamarindo Diriá, here we go!! ^_^

Nincsenek megjegyzések: