2009. június 5., péntek

Elképesztő

ELSŐ ELKÉPESZTŐ DOLOG:

Folyamatosan arról van szó, hogy Kína (na, meg az India) a jövőbeli Gazdaság Világvezetők. Folyamatosan azt kérdezem a világtól, hogyan lehet, hogy két ilyen retrográd nemzet törjön fel gazdasági világvezetőnek? Nem veszik észre, hogy ez mit jelentene? Ezek az országok nagyon olcsó munkaforrásokból táplálkoznak. A mai napig nincs aki jó szemmel nézné a kínai termékeket, a mai napig "kínai termék" egyet jelent: olcsó és pocsék.

Elnyomó, szegény országok ahol a népek szemérmetlen kizsákmányolása megy. Ha merik saját népüket rabszolgaságba kergetni, mit nem tennének a többi néppel?

Kéne egy Szent György aki levágja a kínai és a hindu sárkány fejét.

MÁSODIK ELKÉPESZTŐ DOLOG:

Kari lángost próbál csinálni.

Hát nem mondom, meglep, mert azért nem akárki mer belekezdeni egy kelesztett tésztába anélkül, hogy előtte legalább 500 óra főzést végzett volna. A főzés-sütés olyan mint a repülő vezetés: előbb a mono-motor, kis repülőgépek, majd a cargo, az utas gép... kicsit, földrészen belül, aztán a nagy Boeing 747-400, Airbus 321, és így. Persze, azért a legjobb szakács is az óceanba temetheti a vacsorát, de a tapasztalat alapvetően kell. De a Kari más. Lehet, hogy olyan Winchester típus, aki egyből tudja hogyan kell egy szellemmel bánni? Lehet, hogy sikerül? Lehet, hogy egyszer csak nekivetemedik a pizzának és a teriyakinak? Ha ide fajul a dolog, ígérem, amint hazatelepedek elkezdem az Iron Chef Budapestet!

HARMADIK ELKÉPESZTŐ DOLOG:

Van a munkába egy őrnő, aki időnként pénzt szokott az emberektől kérni. Tőlem már kért, és tegnap megint kért, de idáig sose adtam neki, mert "nálam sosincs készpénz". Állítólag kivette az egész fizetését és a buszállomáson valaki leemelte a pénztárcáját a hátizsákjából. Nekem valahogy olyan fura volt, hogy kétszer kirabolják itten, és ráadásul nem fegyverrel fenyegetik, hanem arra mennek, hogy nem figyel. Hát nem őr? Nem arra tanítják őket, hogy figyeljenek?

Ma kirobbant a bomba. Hirtelen kiderült, hogy MINDENKITŐL kért pénzt, többen adtak is és sose adta meg. Ma, természetesen, bejelentették.

De mit gondolt ez a hülye? Hogy az emberek nem fogják észrevenni???

Nincsenek megjegyzések: