2009. november 5., csütörtök

Lllllllllllllllll-evegő!!!

Ma majdnem elkéstem a munkából! Tudni illik, ha Apu nem visz be a munkába, akkor nekem 2 vagy 3 buszt kell fognom, hogy beérjek az irodába, amiért fontos, hogy mindegyiket időben elérjem, vagy ami a legszokványosabb Costa Ricai jelenség, hogy a busz időben a megállómásra érjen.

Na, ma Mercedes Sur busz, amit a házhoz közel fogok, hogy bemenjek Herediába 20 percet késett. Bezzeg emlékeztem Gittára és Mártonra miközben a szélben dideregtem, mert nem csak hogy esős időszak van, de egy trópusi vihar is amiért van szél és pára és szemerkélő eső. Gitta meg Márton blogjaiban (már amikor írnak) nem hagynak ki alkalmat, hogy kifejezzék mit gondolnak a BKV-ről (ok, talán Gitta nem olyan gyakran, de Márton igen!). Bezzeg lenne itt BKV!!!

Már késve értem be Herediában, és ráadásul nem tudtam elérni Greivint, hogy talán majd ő be tudna vinni engem a munkába, tehát felszálltam a "szemérmetlenül rabló" sárga Herediai buszra, ami szintén kicsit késve indult, ami belekeveredett több dugóba és aminek köszönhetően 7-kor még nem voltam a San José-i, illetve a Sabana-i megállónál. Mivel már szemmellátható volt, hogy kések, és semmi kedvem perceket mentegetni (még ha olyan 20 perc is lett volna), küldtem egy SMS-t Rosariónak, hogy írja be, hogy megyek a munkahelyi dokihoz. Szorított is egy kicsit a tüdőm, tehát gondoltam, hogy megéri a doki, hogy egy kicsit megnézzen, főleg mert a Salbutamol (az asztma pumpa) nem akart igazándiból hatni. (Lehet, hogy közben lejárt.)

Ezek a tüdős nehézségek ebben az időszakban elég gyakoriak, de általában a Salbutamol vagy a coca-cola segítenek rajta. A dokinál egyből felmaszkoztattak és 30 percig lélegeztem a fellevegősített gyógyszert. A doki majd meghallgatta a tüdőmet, és úgy tűnik valami nem szépet hallott, mert egyből inyekciót rendelt és még 20 percet a maszkkal. Maszkozás közeben elaludtam, ami tök jó volt, majd nyugodtan olyan 9 óra tájt beballagtam az irodába.

Hehehehe... lógtam 2 órát. Most majd megyek délután pénzekért a gyerekek taxijait kivenni, talán egyből ki is fizetem az Oriflame számlát, és holnap korán indulok el, mert el kell mennem a gyógyszereimért, és beadni a taxikat.

Ja, és közben ma reggel kiszabtam egy újabb díjat! Fantasztikus vagyok!

Nincsenek megjegyzések: