2009. november 6., péntek

Wonder Woman Kérdések

Nem tudom mennyire ismerik Wonder Woman-t Magyarországon, de ma sok kérdésem támadt a híres láthatatlan repülőjével kapcsolatban.

1. Hogyan találja meg egy parkolóban ha láthatatlan?
2. Hogyan tudja, hogy ellopták ha amúgy se látja?
3. Hogyan tudja a szerelő megjavítani?
4. Hogyan veszi észre ha meghúzták?
5. Hogy nem mennek neki a többi repülők?
6. Hogyan tud benzint tenni bele? És még ha sikerül is neki, honnan tudja, hogy már tele van?

Olvastam nem rég, egy blogbejegyzést ahol Wonder Woman mint Feminista jelképet mutatják fel, ugyanis ő volt az első női figura a Comic világban aki maga volt a hősnő, és nem a hős segédje, vagy barátnőjeként jelent meg. Olyan tulajdonságokkal bírt, mint férfi hőstársai és ilyen módon segített megmutatni a világnak, hogy a nők ugyanazt tudják csinálni amit a férfiak.

Mint első lépés jó, de szerintem Wonder Woman messze van attól, hogy igazi feminizmus forgalmat indítson, ugyanis a feminizmus nem csak abból áll, hogy a nőknek ugyanazok a joguk legyenek mint a férfiaknak, de hogy a férfiaknak is ugyanazok a joguk legyenek mint nekünk. Jelenleg sok házban, ahol az asszony meg a férfi dolgoznak, csak az asszony végzi el a házi munkát. Persze, van amikor a férfi néha "segít". De, ahogy egy gimi tanárnőm mondta egyszer, a házimunkában nem segíteni kell, hanem hozzájárulni, mert aki "segít" az nem köteles, nem felelős, viszont aki hozzájárul (cooperate), annak felelőssége van.

Még sok van hátra.

Nincsenek megjegyzések: