2010. január 24., vasárnap

Határidőnapló

Ma megint leültem rendbe hozni (valamennyire) a papír határidőnaplómat a számítógépes határidőnaplómmal, ami nem volt kis munka. Évek óta nem csináltam ilyet, évek óta nem kellett nekem újra meg újra felírni a születésnapokat és egyéb ciklikus dolgokat, mivel a PDA-m mindig emlékeztetett ezekre magától. Egyszer beírtam és a gépecském örökre emlékeztetett. Isteni kis cucc.


Most sajnos a kis gépecském folyamatosan kikapcsol, lemerül, tönkremegy... egyszóval, már nem tudok benne megbízni. Így el kellett kezdenem megint kézzel, ceruzával mindent beírogatni egy kis papír határidőnaplócskába, amit egyébként nagyon nehezen tudtam kiválasztani. Ennek a kis füzetkének sok előnye van ami nem található a PDA-ban, mint rajzokat, jeleket tenni ide oda, még mindenféle matricákat beleragasztani, vagy Post-It-okat beletenni, hogy bizonyos dolgokat ne felejtsem el. Most egy vásárlási listát készítek, hogy holnap ne felejtsek el venni egy pár dolgot. Na, ebből a szempontból jó.


Egy másik dolog az volt, hogy mivel átnéztem az évi dolgaimat, valahogy most sokkal jobban tudatában vagyok ezeknek. Kinek mikor van a szülije, kik azok az emberek akik még mindig érdekelnek, és kik azok akik már nem. Pénzügyeimet is tisztábban látom, és ez segített látni, hogy a dolgok sokkal jobban és könnyebben is megoldhatók, mint azt eleinte elképzeltem. Nem tudom jövőre is papír határidőnaplót vezetek vagy végre szerzek magamnak egy működő PDA-t, de mindenesetre igyekezni fogom továbbra is csinálni ezt az átnézős dolgot. Sok jót lehet belőle leszűrni.

Nincsenek megjegyzések: