2010. január 1., péntek

2010

Kezdődik egy új Év, és vele együtt most egy új bejegyzés. Reggel van, hamarosan 9 Szofiában, de otthom még csak 8 lesz és Costa Ricában még friss most az Új Év és mindenki biztos ott itókázik, rohangál, izadságtól nedvesen táncol egy nagyn régi számra ami kihagyhatatlan: "♪♪ Ay yo no olvido el año viejo, porque me ha dejao cosas muy buenas, ay pero que yo no olvido el año viejo, porque me ha dejao cosas muy buenas. Me dejó una chiva, una burra vieja, una nuera blanca y una buena suegra. ♪♪"


Kari még alszik és hallom horkolni, amit nagyon szeretek. Olyan tök jó, mély a horkolása! Kicsit fáj mindene, és nem is furcsálom azután, hogy lehajtotta a saját, de még az én Rakia-mat is és mindent megett a vacsiból, ami majd csak ma derül ki, tulajdonképpen mennyibe is került. (Egy picike kis konfuzió van ebben, ugyanis csak lefoglalással lehetett tegnap vacsorázni a hotelban - és körös-körül minden zárava volt -  és a lefoglalás 6 € per ember. Gondoltam 6 €-ért bemegyünk majd kérünk valamit, de ők már kiagyalták a kaját és hozták is a négy fogásos eledelt. Kari szerint ez nem fér be 6 €-ba, majd elővakart egy másik asztalról egy papírt ahol nem volt semmi ár, csak annyi, hogy a gyerek menü 75 lv.) Egy táncos csoport többször is fellépet és több táncot is eljátszott, ami nagyon szép volt. Tango, twist. charleston és egyebek egy kis helyi változással.



Letöltöm a tegnapi - tavalyi - fényképeket a gépről és elgondolkodom azon, hogy kellene hozzé írni egy bejegyzést, hogy talán tegnap kellett volna, de valahogy... nem. Majd, talán. Lassan negyed tíz és tízig van reggeli. Életre kellene hozni a Karit, felöltözni és lemenni valamit reggelizni.


Mint tegnap, a mai nap kellemes és langyos. Talán ott legeb valahogy a 16°C és a 13°C közt. Napos, derűs és csöndes. Ma nincsenek emberkék az ablakokban akiket lehetne nézegetni. A tegnapi színes, gyönyörű tűzijáték után, ma mindenki otthon alszik és csendeben szenvedi a másnaposságát. Józannak lenni, mégha már fájdogál a hasam a kimaradhatatlan hamarosan bekövetkező női átok miatt, gyönyörű. A Világ szép, és 2010 isteninek ígérkezik.


Magyar étterem Szófia Kellős Közepiben



Szent Miklós "A Csodatevő" Temploma



Alexander Nevszki Templom - Előtte az Alexander Nevszki park
és a sok kacatárus 



Én az ONDA kávézóban




Elnöki ház Díszőrsége - Óránként Váltják!


Nincsenek megjegyzések: