2008. január 14., hétfő

Még egy nap messengerek nélkül

Nem tudom itt mit csinálnak a gépekkel, vagy a hálózattal, de megint nem lehet használni se az MSN-t se a GoogleTalk-ot. Nem szeretem amikmor ez van. Nem mintha állandóan beszélgetnék barátaimmal, de szeretem tudni ki van kint és ki van bent. Gyorsabb is szokott lenni az irat küldésre. Igen, fura de az emberek sokkal többet használják az MSN-t munka dolgokhoz, mint magát a hivatali postát. Persze, a hivatali postát csak hivatalos dolgokra használják az emberek. Fontos, komoly dolgok küldésére amiről kell bizonyíték, hogy el lettek küldve.

Ma van az Ati születésnapja. Azt hiszem kivette a napot szabinak. Jó neki. Mi itt dolgozunk miközben valaki valahol hangossan szólalja a zenelejátszóját. Valami Michael Bolton hangoskodik valahonnan. Mivel lassan már megyek innen, nem tartok sok cuccot, tehát nincs itt a fülhallgatóm. Ki tudnák küszöbölni a zajt. Az a terv, hogy munka után Apu eljön értem és így megyünk az Atiékhoz. Kihasználom, hogy lesz kocsi, hogy most akkor haza vigyek egy jó tucatnyi iratot. Azt hiszem legalább hat nagy binder lesz, de lehet, hogy több. A végén már csak a kis cuccaim maradnak itt.

Nem kaptam a főnökömtől semmilyen e-mailt mégmindig arról, hogy adjak be egy záró munka feljegyzést, de azért megcsináltam egyet. Persze nem fogom beadni míg nem küldenek nekem e-mailt kérelmezve. Most reggel írtam meg beleírva a legfontosabb munkákat, és mindegyikbe beleírtam, hogy azért nem ment tovább, mert a főnökségek leállították. Tudom, ez veszekedésre késztet, DE ez van. Én nem fogom takargatni ezeknek a dolgait. Ha nem dolgoznak, ha nem tudják bemutatni, hogy kitől kapták a parancsokat, az nem az én gondom. Én megmondom, hogy a dolgok azért álltak le mert ők leállították. Idáig összesen 15 tervről van szó, de nem is fogok többet felírni. Azt, pedig, hogy mit hagyok itt, azt nem fogom megírni, és ha kérik, akkor mindent lenullázok, mindent kitörlök a gépből, és nézzék ők mit találnak. Itt hagyok egy pár bindert amiből láthatjál, hogy mi van és mi nincs. A többi, amit hagyhatok az az amit már elküldtem a főnökömnek, Marco Alfarónak. Ha ő elvesztette a nagy rendetlenség alatt amit ő az íróasztalán tart, az nem az én hibám.

Alig várom, hogy ne keljen itt lennem. Miért nem lehet csak dolgozni?


Fúúúúúúj! A csokik amiket a Laura adott rettenetesek! A mentol túl erős és inkább olyan mint csokival bevont gyógyszert enni. Korábban levelet írtam a Rosa-nak, de fogalmam sincs ha válaszolni fog. Már egy ideje nem válaszol az ember e-mail-eire. Mi baja lehet? Lehet, hogy már nem szeret minket? Úgy tudom írt egy e-mailt a Tuanixnak, de nekünk még csak nem is válaszolt. Attól tartok már nem szeret nagyon velünk beszélni, mert nyomasztóknak talál. Hát, igaza is van. Laura és én azért éljük életünket és gondjaink sokkal kevesebbek azoknál amik neki vannak. Életünkben van remény, van egy jövő és valami amiért érdemes tovább dolgozni. Nem vagyunk túl a nehezebbén, de nem állunk ott ahol a Rosa: az elején. Igen, hajadonok vagyunk, de nekünk nem kell most előről kezdeni az életet miután volt neki egy karrierje. Talán ez a legrosszabb: ő itt egyetemi végzetséggel bírt. Hogy tudja az ember elviselni, hogy mások kedvéért otthagyja a jó munkáját, karrierjét, házát, minden kényelmét a világon és csak azért, hogy a családjának a rabszolgája legyen? Még egy köszönetet sem kap.

Ahogy belegondolok, azt hiszem, hogy a Rosa most megfizet azért amit ő másokon kritizált: nem, nem a szerénység és a szegénység, hanem az, hogy nem képes megszabadulni egy kifacsaró, kihasználó család karmaiból. Jaj de jó, hogy önző vagyok és individualista! Én nem tudnék ilyen viszonyok közt élni.


Ma megkaptam az első e-mailt a Cinecanalból. Ma este lesz a "Hannah and Her Sisters" c. film. Egy Woody Allen klasszikus. Nem tudtam, hogy nem csak meleg filmeket adnak ebben a hónapban, de Woody Allen filmeket is. ^_^ Az nagyon jó, mert nagyon szeretem Woody Allen filmeit. Okay, talán kivéve Mighty Aphrodite-ot. Az újabbak kicsit vesztenek a megszokotból, de talán azért van, mert már nincs annyi Woody ennyi filmre. Celebrity elég gyenge volt... majdnem mint egy "remix" a régi filmjeiből ahol Kenneth Branagh-gal játsszatta el magát... saját hangjával. Miért kellett ezt csinálni?

A legutóbbit Magyaországon láttam hírdetve, den nem tudtam megnézni: Kasszandra Álma. A filmet 2007 Októberében forgatták. Két testvérről szól, Colin Farrel és Ewan McGregor akiknek pénz problémái vannak, majd egy adott pillanatban felbukkan annak a lehetősége, hogy bűnözéssel oldják meg a dolgot. Az egyik testvér mellette tart, a másik nem és ennem alapján hajbakapnak és kitör a családi háború.

Feltehetőleg ez az első olyan Woody Allen film ami nem róla szól. Abból a szempontból lesz majd érdekes, hogy valjon tud-e ő olyan történetet is mesélni ami nem róla szól. Ezt nem nagyon lehet elhinni. Nem tudom már hány éve forgat filmeket, hányat csinált, és mind önmagáról szól, tud-e most öreg, Jazz muzikus korában valami újat csinálni? Tudjuk, hogy sokan nem tudnak.

Allen mindig híres szinészeket választ filmjeihez, de valjon van valamilyen ok arra, hogy most két csinos, fiatal, Európai pasit válasszon egymásmellé? A csini pasik, úgy mint a csini csajok azért szoktak bekerülni a filmbe, mert maga film nem jó. Lehet, hogy ez van mögötte? Vagy lehet, hogy egyszerűen biztos akar lenni, abban, hogy az emberek elmennek megnézni a filmet? Sok a hülye most az utcán, biztos lesz aki elmegy megnézni a vetítést, csak a csini pofák miatt. Ilyen ez a világ. A művészet már nem érdekli senkit. Nincs helye a világban a "Le Chat Noir" kabareteknek. De valjon Woody Allen is alább adta? Lehet, hogy ez a film csak "tuti elemózsia pénznek" számít a zsebiben.

Én minden esetre meg fogom nézni. Talán majd kiveszem a videóban... a "Third Man Out" filmmel együt.

Nincsenek megjegyzések: