2009. május 29., péntek

Annyira, de Annyira Híres és Fontos Magyarok

Ez csak egy igen, igen picike bejegyzés lesz, egy gondolatról ami többször eszembe jutott amikor valamilyen magyar honfitársam olyat említ meg nekem, hogy "ezt is egy magyar találta ki", vagy "ő is magyar leszármazott volt", vagy "az is magyar". Elsősorban had mondjam meg mindenkinek, hogy a magyarok csak magyarországon világhírűek. Talán Lugósi Béla lenne világhírű, de már hallottam sok embert azt mondani, hogy ja, Lugósi Béla, az Orosz, vagy a Román. Miről híres Magyarország? Nem a röntgenről, vagy a golyóstollról, vagy a Rubik kockáról, vagy a vizilabdáról... talán csak Fazekasról híres, de még az sem, mert "hol is van az a Magyarország?" "Ugyanaz, mint Madagaszkar?", "Ja igen, egy volt Szoviet államm ugye?".

De nem az a fontos, hogy milyen híres Magyarország vagy a magyarok, az a fontos, hogy még ha híresek is és mindenfélét kitaláltak, felfedeztek, vagy rengeteg Nóbel Díjat kaptak (érdekes módon úgy tudom, hogy a Nóbelek többségét Amerikaiak kapják), miért ennyire képtelenek megfelelő módon vezetni az országot? Miért folyamatosan csak káromkodni, szitkozódni és sopánkodni tudnak? Hogy milyen rossz a BKV? Hogy milyen sok az adó, milyen kevés a segély, milyen rossz a munkalehetőség... Hogy csak kint jó.

Miért nem tud mindenki magába nézni és valamit tenni önmagukért ahelyet, hogy várnák, hogy mások tegyék meg a dolgokat helyettük? Miért nem tudnak maguk csinélni valamit, még ha kicsit is, de valamit az ország érdekében ahelyet, hogy várnak, hogy majd a politikusok tesznek valamit? Nem tudom tudják-e de a polgárok munkája nem csak az, hogy négy évente egy papírra nyomják ujjukat.

Nincsenek megjegyzések: