2009. május 1., péntek

IGEN!!!!

Nagy félelemmel, nem fogom letagadni, mertem belekuksolni ma a Lafise hitelkártyám számlájába. Már lassan két hete, ha nem három, attól féltem, hogy hatalmas nagy pénzeket kell kifizetnem amiért rengeteget költöttem otthon. Fő félelmem az volt, hogy talán nem fogom tudni a minimumot kifizetni, mivel az volt az érzésem, hogy túlléptem a határt és majd olyan $500 - $1000-t kell egyből legombolnom. Fejecském már azon keringet, hogy milyen módon tudnám ezt előzni, hogyan tudnám ezt kifizetni, és már lassan ott tartottam, hogy felveszek egy hitelt lekötött kis pénzecskémre (Isten áldja a lekötött pénzecskéket!), hogy ezzel ki tudjak kaszábolni ebből a helyzetből, és majd lassan ledolgozzam az adóságaimat. Igazán nem szeretem a rossz híreket, hát ki is szereti őket, de hát erőt vettem magamon és beléptem, megnéztem mi a helyzet. Kértem is az Istent, legyen $200 alatt, mert ezt még ki tudom hitel nélkül fizetni, és lám! $100 alatt van! IGEN!!! ^_^

Nem kell hitelt felvenni, többet is tudok fizetni a minimumon túl, ami nagyon jó, és teljesen kezelhető! Olyan boldog vagyok! Természetesen most a hitelkértyák, igen, az egész banda, a fiókomban fog maradni míg le nem nullázom őket. Ideje lassan minden hitelkapcsolatomnak véget vetni, minden köteléket felszámolni, hogy szabadon repülhessek majd haza. Persze, azért remélem otthon sikerül hamar szert tennem egypár hitelkártyára, mert valahogy nem tudom igazán elképzelni az életemet nélkülük. Egyszerűen a hitelkártya KELL. Hitelkártyávan lehet csak vásárolni az Internetten, és az Internetten van az Amazon, ami a legnagyobb könyvforrásom. Ya igen, majd át kell állnom az amazon.co.uk és az amazon.fr-re, ami kicsit sokkos lesz az imádott amazon.com-mal szemben, de hát míg nem lesz otthon valami olyan, mint az Aeropost, kénytelen leszek ezekre a másik forrásokra támaszkodni. Elvégül is senki se gondolja komolyan, hogy én mocst csak azt olvassam amit a Libribe, az Alexandrába vagy a Vincébe lehet szerezni, ugye? Nem, nekem KELL az Amazon és nem csak a meleg könyvekért, vagy mindenféle agyalágyult témájú könyvekért, mint boszorkányság, farkasemberek, vampírok, szellemek és egyebek, hanem olyan könyvek is amik egyébként érdekelnek, mint Henry Miller regényei, Anais Nin regényei és naplói, D.H. Laurence regényei, Ann Radcliffe gótikus regényei és mindenféle érdekességek. Itt sikerült már régen felkutatott könyveket is találnom, itt vettem meg az egyik Drakula életrajzott, amit az egyik legelismertebb történelmi kutató a témában, Radu Florescu, írt.

Persze, azért érdekes módon sok mindent nem tudok megtalálni, mint könyveket a középkorrol, de olyanok amik egy bizonyos körre specializálódnak, vagy bizonyos témákra öszpontosulnak. Nem egy jó hely a történelmi könyvek beszerzésére, vagy felkutatására. Mégis, ezeket lassan fel lehet az Internetten kutatni, majd megtalálni, megrendelni, megvenni, és ehhez nem csak pénz kell, hanem hitelkártya kell. Elfogadjuk-e vagy sem, akarjuk-e vagy sem, de a mai világ nem tud olyan jól forogni a készpénzzel, és valami általam elképzelhetetlen ok miatt, nem képes elektronikusan elintézni mindent betétkártyákkal is. Nem, az Internet kizárólag hitelkártyával hajlandó működni.

A lefoglalt repülőjegy, a lefoglalt hotel, az ékszer, a könyv, a szendvics amit rendelsz, a heti bevásárlás amit a nagybolt honlapján rendezel le (főleg majd amikor lassan kitőr a "sertés influenza", jaj, jaj, mert semmi konspiráció nincs benne, de mégis, mennyire jól jött Roche-nak és Glaxo Smith Klein-nak, majd gondolom több cégnek is lassan), a ruci amit az online katalógusból rendelsz, a pipere cuccok, a smink, a CD a kedvenc zenéddel, a slágerek az iTunes Shop-ból, a DVD-k, a filmek amiket letöltesz, az online órák, a leckék, a porno honlap, az a bizonyos klub vagy fórum amire fel szeretsz lépni, a Second Life, az extra apps amitől jobb lesz a Facebook, az IMVU, a Miligram, az iwiw... és mind egy szóra egy nemre hallgat: Credit Card?

Igen, a mai világ a hitelkártyákhoz kötődik és ezekre kényszerít. Tehát nem hiába egyre komolyabban veszi az ember azt a kérdést amit a Capital One reklámja mondogat mottóként: "What's in your wallet?" (Mi van a pénztárcádban?), mert most ezzel lehet a modern paraméterek szerint egy embert megismerni és elitélni. Ez, kedveseim, a mai világ.

Nincsenek megjegyzések: