2010. május 9., vasárnap

Bevásárló Listák

Elszökött a gáz a kólás palackból, tehát venni kellett egy másikat. Ki nyomtam a borotvahab végét, és mivel Anyuék rosszul olvasták a bevásárló listájukon a "borotvahabot" és borotvát hoztak, venni kellett egy új dobozt. Amikor ma már nem maradt fogkrém és a kis tubusból kellett nyomni amit a táskámba viszek, akkor döntöttem el, hogy ma menni kell bevásárolni.

Ahogy fellépek az Internetre, hogy megosszam 191 emberrel 140 karakterben életem legjelentéktelenebb pillanatait, eszembe jut, hogy tulajdonképpen fagyit is kellene venni, meg tejszín habot, barquillos-t, maraschino cseresznyét, a Salsa Lizano-t amit a munkahelyi hangya-csapatnak ígértem, hogy segítsek a keddi gallo pinto összeállításával. Nagyobbacskát kértek, hogy több napra is elég legyen, de én makacs vagyok, és csak egy picit viszek. Úgyis a többit majd fel fogják falni a munkatársaim ebédjükkel. Ha majd kell még, viszek még.

Feltettem a mosást mert nagyon, de nagyon meleg volt a reggel, és egyébként vasárnap és én mindig csinálom a mosást, majd totojáztam egy kicsit, szórakoztam a Twitteren, ahol felfedeztem, hogy valaki akit követek már nem követ. Ideje nem követni? Lehet.

Amikor már veszélyesen magas volt a nap, túl közel délhez, eldöntöttem, hogy már komolyan mennem kell, és elmentem a boltba. Napszemüveg, bevásárló szatyor, üres beváltható kólás üveg, mobil telefon, pénztárca... és épp a hitelkártyákat hagytam otthon, a Raiffeisenes kártyáim pedig lemerültek, az itteni betét kártyákat pedig tegnap merítettem le a kártya befizetéssel. De semmi gond, itt erre is van válasz egy kis telefonhívással az egyik bankomhoz. 

Okosan vásároltam, csak azt amit kellett, amit találhattam, mert ebben a boltban nem minden található, és majdnem nem találtam borotvahabot! Milyen bolt ez ahol a pipere részt két részre osztják? Az egyik fele az egyik sarokban van és a másik TELJESEN a másik oldalon. Hogyan találjon meg az ember így valamit? Hál' Neal Caffrey-nak megtaláltam a borotvahabot, fizettem és hazaballagtam. Itthon Skype-oltam Karival... valamennyire. Nem volt valami egyszerű, mert már elérte az adatforgalom korlátját, tehát le kellett mennie egy cyber kávézóban, és ott négy-hat gépből nem volt egyetlen egy aminek egyszerre működne a mikrofonja és a kamerája. Bosszantó volt. Miért nem tudnak az ilyen helyek az ilyenekre figyelni? Azért valamennyire tudtuk látni egymást és beszélni, és szerintem ez a fontos.

Közben, amennyire csak tudtam megnéztem a "The Jane Austen Book Club" filmet, ami nagyon-nagyon tetszik! Jó, hogy már láttam, mert ezzel az egész Skype-os dologgal nem tudtam rendesen megnézni. Ez a film, úgy látom, sok embert késztetett arra, hogy nekiüljön és elolvassa Jane Austen regényeit. Mondanom kell bennem is felkeltette az érdeklődést. Idáig még nem kezdtem el, mert nincsenek meg a könyvek, DE ma, ahogy böngésztem az Amazon.com-t, felfedeztem, hogy minden Jane Austen regényt meg lehet találni és el lehet olvasni ingyen az Interneten. Neal Caffrey áldja meg az Internetet! ^_^ A regényeket itt lehet megtalálni: Books by Jane Austen. Talán máshol is lehet, de én ezt találtam. Hamarosan bele fogok kezdeni az olvasgatásba.

Nézegetem a Palm Desktop programomat, ahol PDA-m halála óta tartogatom megbeszéléseimet, programjaimat amilyen aprólékosan ahogy tudom, amilyen gyakran ahogy lehet. Benne vannak a levelek amiket be kell fejeznem, a feladatok amiket magamnak szabtam ki, de még nem fejeztem be, és egyéb dolgok. Dolgoznom kellene egy pár dolgon, de azt hiszem majd későbbre fogom hagyni.

Ja, ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mi történt tegnap Pilivel, nem sok. Pili igyekszik én lenni. Unalmas volt. Persze, talán segíthetett volna, ha valamennyire hozzásegítek a beszélgetéshez, és nem hagyom az egészet rá, aki továbbra is ugyanaz az agresszív pre-emo, fakult feketébe öltözködő lény lenne, aki azért változott valamennyit, mert lefogyott - nem is keveset - és most sminkel és drága dark-csizmákban jár és állítólag drága dark-ruhákat hord. Ühüm. Van egy mondás Costa Ricában "la mona aunque se vista de seda, mona se queda". (A majom-lány, még ha selyembe öltözködik is, továbbra is majom-lány marad.)

Nincsenek megjegyzések: