2010. május 11., kedd

Pénzelt Reggeli

Ma megint borúsnak ígérkezett a reggel, de ahogy öregszik a nap felszakadoznak a felhők, mint az elpazarolt állami költségvetés és a lyukak mögött, amik egyre jobban tátongnak ránk fent az égből besuhannak a nap kellemetlen sugarai, mint a hiány és az igazságtalanság égető nyomai.A reggel korai ígéretei olyanok ezekben a napokban, mint az elnök jelöltek ígéretei: betölthetetlenek, de azért mindig reményt keltenek, hogy talán most igen, most meg lesz. Szomorú, de sokszor az az érzésem, hogy mind az időjárással, mind a politikusokkal, az emberek folyamatosan arra vágynak, hogy most tényleg igazuk legyen, most tényleg az legyen amire vártak, most tényleg jó legyen, és annak ellenére, hogy folyamatosan cserben hagyják őket, továbbra hisznek, továbbra szavaznak, továbbra úgy öltözködnek, ahogy reggel látják a napot és továbbra szenvedik a délutánokat és "délutánokat". Miért teszik ezt? Az ember nem is egy racionális állat, hanem egy reménykedő állat. Nem tudom miért olyan nehéz egy esős reggelt elővarázsolni. Volt már előtte, tehát miért nem lehet most is? Fránya időjárás... bezzeg máshol esik az eső rendesen és hideg van és minden.

Ma, közben, megtartották, hatalmas nagy rendetlenség közepette, a "Pinto Reggeli Vásárt" az ebédlőben. Három-négy asszonyság, köztük két főnök asszony, sürgött-forgott az apró pultnál ahol sorakozott a rengeteg kenyér, a hatalmas nagy piros lábos telis-tele pintóval, a tejföl, rántott tojás, műanyag tálak és villák és egyebek amiket összetoboroztak tőlünk. Nem tudom mennyi ideig totojáztak ott, vesztegették az időt megtelítve a tálakat, megbeszélve mennyit kérjenek darabonként, stb. ahelyett, hogy végeznék a munkát amit feltehetőleg végezniük kell. Ezek után harsogva összetoborozták az embereket és hívták, hogy menjenek pintót venni. Ja, azokat is akik hozzájárultunk az összetevőkkel (én vittem a Salsa Lizano-t).

És ez mind minek is? Ja igen, a szupi apák-napi rendezvényre, amit a férfiaknak rendeznek, amit a Hangyák agyaltak ki, amire minden nőnek 17 000,- colon-t kell fizetnie, plusz hozzájárulni sorsolásokkal  és kaják eladásával, mert hogy ebből az utolsóból veszik meg majd az ajándékokat. Ja, hogy mire megy el a 17 ezer? Ja igen, egy hotel kibérelésére, a catering service kifizetésére és a bellydancerekre. Igen, nekem is szöget üt a dolog, főleg mivel az Aerosmith koncertre (amire majd el szeretnék menni) 20 ezerért már tudok jegyet venni, tehát most 17 ezret költeni egy unalmas bulira ahonnan alig fogom várni, hogy kimenekülhessek... nah. Itt tuti valaki profitál, és én nem vagyok annyira hülye, hogy egy "összekapcsoló" bulira menjek amitől csak szegényebb leszek, nyűgösebb és ami után minden csoport visszatér a szokásosra. Nem, pazaroljon és kapcsolódjon más.

Nincsenek megjegyzések: