2010. május 14., péntek

Ricsaj, Moraj és Topológia

Ez otthon bizonyára nem lenne szokványos, de itt nem ismeretlen, elképzelhetetlen jelenség. Feltettem a zenémet amilyen hangosra csak tudom, fülhallgatóval, mert kint akkora nagy moraj van, hogy nem igaz. Rekedt, rikácsoló madár hangok rontanak be mindenhonnan kintről. Papagájok serege ott visong a fákon, a tetőkőn, a meztelen falak tetején teljes erőből rikácsolva. Már eleve nem tudom elképzelni, hogyan szeretne akárki is egy ilyen állatot tartani otthon, ugyanis szerintem nem is szépek, de ekkora nagy zajongás után azt sem értem hogyan engedik be őket a városba. Ki kellene ezt a zajongó, ronda madárságot pusztítani.

Több helyen, több városban lehet látni ezeket a pandemóniumos szárnyas dögöket nagy csoportokban repülni. Azt hiszem valamikor hallottam valahol azt, hogy ezek a rondaságok az emberek elszökött papagájai és azoknak a leszármazottjai. Igen, igen. Tehát ha valaki azt hitte, hogy az elszökött buta is kanári madara elrepült az erdőbe, ahol boldogan él, vagy talán miután kiszökött nagy szomorúságában éhen halt (ezt a buta Emo gyerek hiszi az otthon tartott madaráról ami biztos azért szökött el, mert inkább a macska szájába repül, minthogy tovább legyen tanúja értelmetlen nyavalygásának), nem hanem lehet, hogy az a ronda Pipike, vagy Tütüke, vagy Polly, vagy Tweetie, vagy aminek hívják a maradat jelen pillanatban zavar valakit aki épp dolgozni (vagy blogozni) igyekszik. Nem hiszem, de ha talán lenne valaki aki olvas, aki azt gondolná, hogy olyan jó lenne egy kis madarat venni háziállatnak, egy javaslatom van: nem.

Ma voltam ebédelni a japánosnál, ahol, természetesen sushit ettem. Végig néztem a menüt és olyan rossz érzés volt, hogy nincs semmi új, hogy már mindent ismerek, már mindet rendeltem, már tudom mi milyen és mi éri meg, mi nem. Miért nem tudnak variálni? Miért nem csinálnak onigirit? Egyszer meg is kérdeztem, de a bácsi, a szakács-san csak annyit mondott, hogy "nem onigiri". Lehet, hogy talán fel kellene pofoznom a japánomat és megkérdezni úgy?

"Gomen nassai ryori-san, doushite anatatachi no onigiri wa arimassen deshita?"

...talán így kell?? Hn... nem pontosan. Na, nem baj. A sushizóba azért szoktam egyébként menni, mert kedvem támad California vagy avokádó sushira, és azért, is mert naplózni akarok egy darabig, és már pár napja nagyon, de nagyon kellett nekem naplóznom. De NAGYON! Egyszerűen voltak dolgok amiket ki kellett adnom, amiket ki kellett "beszélnem" de nem bízhattam rá senkire, csak is a hű naplómra. Így hát mentem és két tál sushi mellett (amit alig bírtam magamba diktálni, mert megint elfelejtettem, hogy igen nekem 8 db sushi elég) lefirkáltam dolgaimat, majd a végén még egy topológiát is belerajzoltam. (Ilyenkor veszem észre, hogy már egy kicsit sokat jár a fejem a munkán...)

Sajnos nem írtam még ki mindent magamból, de majd lassan-lassan.

Nincsenek megjegyzések: