2010. május 3., hétfő

A Végtelen Emberi Butaságról

Dél múlt, de még mindig nem vagyok éhes. A Félbunkócska egy órája ment el, gondolom fél napos szabira, mivel a ronda gyereke beteg. Ronda gyerek, ronda férj, ronda élet, kis semleges betegség. Hn, erre jó a házasság, vagy legalább ez, DE nem fogok most ezen vitatkozni, mindenki tudja már nagyon jól, hogy mi minden szépet, és hasznosat, és kellemeset, és kívánatosat (oké, most egy pillanatig szünetet tartok mert nagyon röhögnöm kell saját szarkazmusomon) gondolok a házasságról.

Félbunkócska elfecsegte nekem pénteken, hogy az egyik testvére, nem tudom nővére vagy húga, egy semmirekellő pasival jár aki összehord hetet-havat arról, hogy ő mennyire hű meg há.Úgy tűnik, hogy az egyéb hajmeresztő hazugságai közt azt merte mondani, hogy ő a Costa Ricai Nismo Club (Nismo: Nissan Motors) elnöke. Ki se mondta ezt a Félbunkócska amikor én már hívtam az Atit és megkérdeztem mi is a Nismo Klub elnökének a neve. Nem az adott pasi volt. Gondoltuk. Félbunkócska még a kocsiban, hatalmas nagy trópusi eső közepette, ahol alig lehetett fél méterre előre látni, felkapta a mobil telefonját és felhívta a másik lánytestvérét (gondolom aki kétségkívül a nővére) és elfecsegte neki, hogy a Naplopó nem az amit magáról mond és hogy bla, bla, bla, bla, bla.

Egy: Nem értem miért, MIÉRT kell az embereknek arról hazudniuk, hogy kik vagy mik. Előbb utóbb mindig kiderül az igazság, és az sose lesz szép. De aztán, hogy az ember ilyen hülyeségekről hazudjon? Annyira érdektelen, értéktelen az élete, hogy ki kell mindenféle buta hazugságot találnia, hogy pótoljon saját hiányait? És egyébként, mi a pláne, a jó abban, hogy valaki ismert, vagy hogy ismer valakit aki híres, vagy, hogy állítólag valamilyen Internet csoportnak, vagy klubnak a fő fője? Egy ember lehet az ENSZ Fő Titkára, ha saját maga egy nagy nulla, egy üres kondér, akkor továbbra is semmi és senki. Ez az emberek felmérhetetlen butaságának az egyik netovábbja. A senkiséget mások elismerése, vagy hamis elismerése nem szünteti meg.

Kettő: és miért foglalkozik a Félbunkócska a testvére barátjával? Nem az ő barátja. Ha a nő annyira hülye, hogy tovább marad ezzel a hazug szemétzsákkal, akkor csak legyen, vesse magára. Ahelyett, hogy a nagyot mondó Naplopóval foglalkozna foglalkozhatna saját dolgaival, mint az, hogy a férje igen tehetetlen és hülye és a fia egy kibírhatatlan undok lény aki folyamatosan más gyerekeket bánt és lepisil.

De persze, ebben a Félbunkócska nincs egyedül. Sokan vannak a világon akik egyszerűen képtelenek saját problémáikkal foglalkozni és azokat elintézni, és inkább mások dolgaiba ügyetlenkednek, mások problémái iránt lesznek betegek. Hogy Iksz-Ipszilonka ezt teszi és most az lesz, hogy ez nem ezt csinálja, hogy annak most az a baja van, hogy amannak azt mondták, hogy amaz és most ez lesz... Ezek mind az ingyen gondok amik csak hajtják be a számlát, de sose fognak nyereséget nyújtani. Emberek, amikor van valami gond, ezt a szűrőt kell alkalmazni:

1. ENGEM ÉRINT EGYENESEN A DOLOG?
Igen - tovább a kettes kérdésre.
Nem - NE FOGLALKOZZ VELE.

2. TUDOK VALAMIT TENNI-CSELEKEDNI ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY MEGOLDJAM? (Aggódni nem cselekedet és nem vezet semmi féle megoldáshoz)
Igen - AKKOR NE NYAFOGJ ÉS OLD MEG!
Nem - AMÚGY SE TUDSZ SEMMIT TENNI, IMÁDKOZZ, HOGY AZ ISTEN MEGOLDJA ÉS HAGYD AZ ISTENT VÉGEZNI A DOLGÁT! AZÉRT VAN! TE NE FOGLALKOZZ VELE.

Igen, pontosan ilyen egyszerű az egész. Azért nem szokott működni, mert az emberek kiváltképpen hülyék és ha a megoldás nem nehéz és quixotesque, akkor nekik nem kell. Kétségtelenül a Naplopó egy szégyen az emberiségnek, és az egyik legrosszabb választás, pár szempontból, de aki választja és megtartja, az megérdemli.

Nincsenek megjegyzések: