2008. július 9., szerda

Libegő Gondolatok Levegős Sorozata

Ma olyan jól esett írni!!! ^_^ Bele tudtam merülni a témába, lebegni a szürrealizmusban és kibontakozni annyi gondolatban! Levelek, e-mailek és kérdések nem merítettek ki, mert nem onnan merítenek ahonnan kell. Nem volt válasz vagy szó ami letörhetett volna ebből a csodálatos egységből. Senki és semmi nem ért el ide, és senki, semmi nem ért el hozzám. Az emberek el se tudják képzelni milyen hatásuk van másokra. Most már késő van és aludnom kellene. Semmi jó a tévében, amit csak a zajért teszek fel. Inkább olvasok egy kicsit. Továbbra is Anaisból.

Felfigyeltem valamire. Anais "tömörítésnek" (condensation) nevezte azt a gondolat és ötlet feldolgozási formát amit regényeiben használt. Annyira más mint az egyébként hintett, szuggerált, sugalmazott forma ahogy más írók szinte tapintatosan, kényelmetlen szerénységgel lépkednek bele az érzelmek szélére, csak épp oda ahol még elfogadható. Ahogy szemeim felszippantják szavait, nem arra gondolok, hogy tömörített, mert a tömörítésben benne lenne, hogy az érzelmek lényege megváltozott, átalakult, pedig nem alakult át. Intenzív. A feltüntetett érzelmek nem tömörítve vannak, hanem mélyen intenzíven a maguk tartalmát és összetevését, alakját, sűrűségét megtartva. Nincs átalakulás, csupán figyelem összpontosítása. Egy történet amit belülről írt meg az író, a lelki érzékeken keresztül. Miért mindig csak a szemeken, a látásom keresztül szívjuk fel az életet? Más is van és olyan szép? Nincs mint a tapintás, a világ felfedezése illatokon keresztül, a tapintáson keresztül. Tudja valaki értékelni a paplan puhaságát, a paplanhuzat tapintását? Nem, nem amikor fel kell kelni és az ember nem akar. Máskor, akármikor.

Döntést hoztam a konditeremmel kapcsolatban: nem járok már többet Alvaro csütörtöki Pilates órájára. Egyszerűen nem látom mi a profi és kellemes abban, hogy a trainer nem csinál egyetlen gyakorlatot sem, de közben nevetgél és kacérkodik egy lánnyal. Lehet, hogy a barátnője, de míg a Pilates órát tartja addig dolgozik, és a munkája alatt megfelelően kell viselkednie. Holnap beszélek Andreával, hogy dolgozzon ki nekem egy plusz rutint amit vagy csütörtökön, vagy hétfőn fogok csinálni. Szívmunka plusz több hasizom munka. Majd szólok milyen lett. Cynthia közben megcsodálta tréning nadrágomat és megkérte vegyek neki is. Majdnem elvettem tőle a pénzt, de nem tettem meg. Kiderült, hogy most a tréning nadrág, ami SZOMBATON még 6500 colon volt (olyan 3250 FT) most 8000 colon (olyan k.b. 4000 Ft). Igen, nem is annyi, de egy valódi Adidas tréning nadrág $25. Most én fizesek ki minden nap egy másik árat mert ezeknek eszükbe jut? És mi lesz a jövő hónapban. Kondi tagság áremelés? Nagyon remélem, hogy nem. Ha ez lesz a vége, Isten bizony, kifizetem a drágább Fitsimmons kondit a munka helyemnél. (Ahova csak gazdag, fiatal, csinos melegek járnak...). Nem olcsó hely, az első hónap olyan $110 lenne, majd utána $65, de legalább nem az lenne, hogy minden hónapban áremelés várható. Már eldöntöttem, hogy jövőre, az utazás után oda fogok járni, de ha itt nem lesz jobb a helyzet, akkor még ebben az évben átmegyek.

Nincsenek megjegyzések: