2008. július 18., péntek

Mi Történt ???

Ma rászóltam a főnökömre. Igen, én szóltam rá. Ma jött vissza a szabijáról és egyből kihasználtam, hogy beszéljek vele az e-mailről amit küldtem neki kedden. Fél nyolckor már nála teremtem, munkakönyvvel a kezemben, és leültem vele beszélgetni. Addigra még nem olvasta el az e-mailt, tehát gyorsan be is vezettem neki a témákat.
  1. Személyzet hiány
  2. Csoport cél hiány
  3. A feladatok kiadása és összefüggése nem világos a csoportnak. ( Nincs csoportmunka, nincs kommunikáció, van aki sok munkát kap, van aki keveset, mindenki el van szigetelve és ez rossz érzést kelt.)
  4. A feladatok nem haladnak a munkatervvel.
  5. Nincs világos elsőbbség a feladatok és tervek közt, és akkor is amikor van, nincs betartva.
  6. A GSM Hálózat beszámolás egy mérnöki munka amit egy mérnöknek kell csinálni. Becsületességből nem lenne szabad, hogy én csináljam, vagy én csináljam az egészet. Ezt így is megmondtam neki. Erre a munkára ki kell nevezni egy mérnököt aki az analízist csinálja. (Ő mérnök...)
El se tudtam hinni, milyen simán ment minden, milyen szép önuralommal csináltam végig. Minden pontomat szépen előadtam, és lassan a főnököm kezdte észrevenni, hogy ez most komolyan megy. Megszeppent és egy kicsit kétségbe esve nézet rám miután az első pontban védekező pozícióba helyezte magát és kifogásokkal vette magát körül. A többire nem számított, még ha nem is új, mert ugyanazt mondtam neki júniusban a kis idegösszeomlásom után. Most láttam, hogy mögötte is minden összeomlik, hogy nincs neki támasza főnökeiben, de ha én feltudok lépni, miért nem tud ő is? Egy adott pillanatban fel akarta hívni a főnökét, hogy hallja mit beszélünk, de nem tudta elérni.

Sajnálom, mert csapdában van. Részben csak én vagyok aki a munkát csinálja, tehát nem menekülhet tőlem. Részben a főnöke nem figyel rá, nem érdekli a munkája és nem támogatja. Hova mehet? Előre. Legyen becsületes. Fogadja el, hogy nem tudja ezt a munkát elvégezni, vagy legyen határozottabb és álljon ki a munkája mellett, ne hagyja, hogy mások eltereljék, vagy eltapossák.

Nincsenek megjegyzések: