2009. július 21., kedd

Szalonna

Ez nem lesz egy kellemes bejegyzés, tehát ha valaki gyenge típus, hányingeres, akkor ne olvassa el.

Az a helyzet, hogy tegnap valamit össze kellett kotyvasztani ebédre (a mai ebédre), és gondoltam, hogy csinálok egy kis szalonnás tésztát, ugyanis csak ez volt itthon. (Oké, tonhal is volt, és már látom, hogy ezen túl mindig a tonhal fog nyerni.) Anyuék vettek egy kis csomag szalonnát a hó elején ami nem volt kinyitva. Megfőztem a tésztát, elővettem a sajtot, a tejföl, és amikor kinyitottam a szalonnát egy istentelen rossz szag ütötte meg az orromat. Minden ösztönöm azt mondta, hogy nyomban dobjam ki azt a szörnyűséget, sőt, az egyik ösztönöm azt is szuggerálta, hogy hívjak ki egy papot és űzzem ki "a gonoszt" aki a szalonnában él. De egy másik részem, egy "racionális rész" azt mondta, hogy nem lehet igaz, hogy egy frissen kinyitott szalonna rossz legyen. Tehát összevágtam egypár csíkot, bedobtam egy lábosba, megpirítottam és remélhetőleg kifőztem belőle a gonoszt. Közben néztem a csomagot, de a csomag csak annyit mondott, hogy június 22.-én csomagolták. Hát nincs egy hónapja, nem lehet rossz, vagy igen?

Ma délben, miután megmelegítettem a kajámat a mikróba és kinyitottam az edényt akkora nagy bűz szökött ki mint amit sose éreztem. Ó, a szalonna rossz volt! Ahogy volt kidobtam a szemétbe a kaját és salátát, kekszet és csokit ebédeltem.

Semmi gond, semmi pánik: sose adnék másnak valamit ami szerintem rossz szagú, vagy nem tökéletesen jó, tehát semmi gond, nem fogom megmérgezni, vagy megbetegíteni a Karit, de legalább most már 1000% biztosan tudom, hogy az orrom jobban tud kajáról, mint az adatok a csomagon. Most csak egy kérdés maradt fenn: amikor becsomagolt szalonnát veszek, honnan tudjam, hogy jó-e mielőtt arra kerül a sor, hogy kinyitom?

Nincsenek megjegyzések: