2009. augusztus 10., hétfő

Berendezés, Bevásárlás

Lassan elfogyott még egy hétvége. Holnap megyek megint dolgozni, és nagyon boldog vagyok emiatt. Munka, munka, munka. Munka amiben jó vagyok, amit élvezek, amihez értek, aminek köze van szakmámhoz. Isteni. ^_^

A végén, annak ellenére, hogy rengeteg dolgot szerettem volna csinálni, nem csináltam igazán semmit, csak pihentem, ami nagyon jól esett. Elmentem szüleimmel bevásárolni, és rengeteg cuccot vettem az irodába, köztük egy csomag Britt Light Toasted kávé csomagot: a kedvencem. Ma pedig megvettem a villany kancsót amivel majd melegíthetek vizet az irodában anélkül, hogy le keljen mennem a konyhába és az egyik büdös mikrohullámú sütőt használni. Most már nyugodtan melegíthetek magamnak vizet kávéra (egy French Press-t használok. Isteni) vagy teára, amiből már rég volt, mivel semmi kedvem messze menni mindig mindent kulcsra zárni egy kis meleg italért.

A kancsómért ma mentem el. Kicsit nehéz volt elindulni, mert amikor mentem volna elkezdett nagyon esni az eső. Valahogy ma hajnali öt óra óta szinte zuhogott az eső! (tudom, mert a rádióm felébresztet. Eleinte azt hittem, hogy már hétfő van, és arra gondoltam, hogy "Úr Isten! Hova lett a hétvégém! És hogyan fogok ebbe az esőben elindulni?" De aztán emlékeztem, hogy csak vasárnap volt, és nagyon jól esett ^_^.) Már egy ideje gondolkodom ezen, de őszintén idáig az elektromos vagy villany kancsók ára nem érte meg. Nagyon zavart volna, őszintén, ha veszek valami jó, drágább kancsót és egyszer csak ellopják. Irodákba ilyen sokat előfordul. Hát pénteken pár óra alatt valamilyen nagy okos ellopta a Mexicana étkező késemet. Jó, hogy nem az Air France villa volt! Tehát minden drágább kancsó ki volt zárva. Most, viszont, ahogy közeledik Anyák Napja (augusztus 15), minden háztartási cikknek lemegy az ára, tehát kihasználtam, és elég jó áron vettem egy olyat ami nagyon hasonlít nagynéném kancsójához. Reméljük sokáig működni fog.

Miközben vásároltam azon kezdtem el gondolkodni, hogy mi kell egy háztartásba, egy gondolat ami egyre gyakrabban foglalkoztat. Tudom, hogy nem akarok egy amerikai háztartást, tele mindenféle "modern" cuccal amik mind ugyanazt csinlaják, hanem inkább maximizálni szeretném a helyet és a háztartási gépeket. Minek kell az embernek ött féle vágó-daraboló, amikor késsel meg lehet oldani és kevesebb helyet foglal? Nem kell külön hagyma vágó és hasábburgonya szeletelő, vagy külön elektromos kenyér vágo. Egy nagy sima éles kés és egy recés kés. Nem kell töbféle Super Sweeper és ilyen meg olyan seprű és törlő, vagy több száz féle portörlő, hanem a padlótól függően legyen csak egy seprű, egy padló rongy, egy porszívó. Minek több?

Majd elkezdtem gondolkodni az elektromos kancsón. Munkámba most kell, de kell egy háztartásban? Szerintem csak akkor, ha nincs egy kávéfőző, és Francia Préselővel csinálja az ember a kávét, de akkor sem igazán. Rendes kancsó, tűzhely... sok évig működött, miért váltanánk le?

Ezekből kifolyálag el kezdtem gondolni jelenlegi helyzetemen a Karival. Miért nem csupa szex és vágy ez nekem? Miért nem csak ez jár a fejembe, sőt? Mert Kari nekem nem ezt jelenti. Kari nyugalmat jelent, nem valami kalandot. Mindennaposságot jelent, folyamatosságot. Talán ezért is zavar amikor a dolgok kicsit kiesnek a helyükből, és nem annyira stabilok, biztosak mint amilyeknek szeretném őket. Ha kaland volna, nem bánnám, ha valamilyen bolondos dolog lenne, valamilyen átlagos kapcsolat mint amiket utálok és lenézek, akkor talán más lenne. De Karival az az érzésem, hogy hazaértem, és ez azzal jár, hogy teljes bizalomba, biztonságba és nyugalomba akarom érezni magamat.

Lehet, hogy ez fura a többieknek, de néha azt gondolom, hogy a Kari épp ezzel tudott engem elfogni. Ideje volt hazaérnem.

Nincsenek megjegyzések: