2009. augusztus 21., péntek

Tervezés

Tegnap egy tök jó nap volt. ^_^ Először is sokat-sokat beszéltem a Karival... annak ellenére, hogy a Google Talk azzal szórakozott, hogy szaggatta beszélgetésünket addig a pontig míg minden amint mondtunk olyan volt mit amit Charlie Brown tanárjai és felnőtjei szoktak mondani: pwoooo-pwooo-pwoooooo~. Ilyenkor a legfurább mondatok alakulnak ki.

Kari: ...pwooo... pwooooo... pwooooo... hét.... pwooo... ak... pwoooo... pwooo...nyű.... pwooo... pwooo... pwooo... jó?

Én: .... (Say WHAT!? Whadda hell is he tak'n 'bout?)... peeeersze! Ahogy jónak látod, Életem. (Vajon minek mondtam igent?)

Azért már lassan elkezdtük tervezgetni azt a 3 hetet amit majd otthon fogunk tölteni együtt. Akik ismernek és követtek már több utazáson keresztül, tudják, hogy én ezt olyan hamar elhatározom, hogy jó, hogy leírom, vagy teljesen elfelejteném. Hát, mondjuk, hogy lassan hat ilyen utazás után (vagy hét?) az ember már tudja mire számíthat. A hoteleket, tovább utazásokat (ha nem vonattal megy az ember), jobb minél előbb letudni, hogy ne maradjon az ember hely nélkül. Ez alapvető, Kedves Watson. Az ember akkor elkezd írni szeretjeinek, hogy mikor mehet fel látogatóba, szó mikorra szerezzék be a jó kis egri bort és a finom mézes pálinkát (igen János, ez neked szól!!), betervezi lassan a köteles vacsit a "kedvenc éttermemben", amit már lassan kezdek megtanulni, hogy hol van, és tudom hogy ott egy fantasztikus prém bunda bolt van, ahol egyszer felpróbáltam egy olyan csodás róka bundát, hogy majd belehaltam. Sajnos, de néhány prém az emberen is szépen mutat, nem csak az állaton.

Lesz megint Bécs, és ez alkalommal remélem több időnk lesz, mint csak arra elég, hogy megvegyük azokat a dolgokat amiket kértek tőlünk, mert ez alkalommal el szeretnék menni a Belvedere kastélyba megnézni a Gustav Klimt gyűjteményt, majd a Szecessziós házba, Freud lakásába és Mozart lakásába is. Na, és egyszer, majd valamikor, venni akarok magamnak egy szép Szecessziós Frey Wille karkötőt. ^_^ Majd egyszer. De míg az bekövetkezik rengeteg tennivalóm van, tehát előbb azt kell letudni ami az első, és arra van egy szép időbeosztásos táblácskám. (Buuuuuuuu! Nem is beszélve arról, hogy ez alkalommal meg akartam venni a repülőn az ezüst színű Lalique üvegcseppet, és most már nem tudom, mert KLM-mel megyek T_T. Tehát most Lalique a fontos, nem Frey Wille. Je veux, je démand mon Lalique!)

Még mindig nincs rajta minden program, de szerintem a legfontosabb dolgok már rajta vannak. Íme a mester terv:

Ahogy mondtam, nem fix (kivéve a templom dolog és a karácsonyok) (Csak rákattintva lehet a programot látni). Bécsen kívül van egy "Szófia" ami Karinak nagy fejfájást okozott, mert elkezdte nézegetni a jegyeket, és kiderült, hogy a kedves Malév háromszor annyit kér a Budapest-Szófia-Budapest, mint a Budapest-Prága-Budapest-Szófia-Budapest-Prága-Budapest útért. Nem tudom mi annyira nagy gond, ha megtalálta az olcsóbb utat, akkor foglalja le, nem?

Még mindig nem értem teljesen hogyan működik Kari gondolkodása az utazásokkal kapcsolatban, de majd lassan, gondolom. Olyan vicces, hogy velem ellentétben nem hónapokkal előre tervezi be az utazást, foglal le mindent, tervezi be, hogy mit csinál és hova megy, és ugyanakkor, szintén velem ellentétbe, ki tudja hozni a sodrából amikor észreveszi, hogy egy cég, itt most Malév, mindenféle hülyéskedés közepette talál ki jegy árakat. Ez engem nem foglalkoztat. Ennyibe kerül, jó, lehet, hogy megyek, lehet, hogy nem, de a sajátságos díj filozófiájuk nem érdekel. Ebben szinte neoklasszikus gondolkodású vagyok, csináljon a cég amit akar, én döntöm el ha ügyfele leszek, vagy nem, ha megveszem a szolgáltatásukat, portékait vagy nem.

Egy pillanatig gondoltunk arra, hogy talán Szófia helyet megyünk Párizsba, hogy kihasználjuk a Sky Team mérföldjeimet, de sajnos a szállás túlzottan drága volt. Hát igen, Párizs Új Évkor... nem semmi. Tehát Szófia lesz.

Igen! Végre lesz Szófia! Kari azt mondta, hogy csak most lesz Szófiába, mert nem igazán érdekli őt Bulgária. Nekem viszont ez lesz az első egy hosszú kirándulásos sorozatból. Szófia, Rila, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Tryavna, Lovech... Annyi minden amit látni akarok! ^_^ Lesz Szófia, lesz Szófia!

Nincsenek megjegyzések: