2009. augusztus 27., csütörtök

"ver-hei-ra-tet"

Első hét, negyedik lecke. Van egy szó németül ami egyszerűen nem megy: verheiratet. Azt jelenti, hogy "házas". Lehet, hogy épp ezért nem megy? Valahogy próbálom forgatni, valahogy kimondani, de vagy Fahrenheit jön ki, van farfenrat, vagy "far high rat" (túl magas patkány), de maga a szó egyszerűen nem működik. Hát, nem fogom eröltetni, majd csak egyszerűen kerülöm a szót és minden helyzetet ahol ilyet kell mondani, és ha valaki erölteti, majd megmondom neki, hogy én nem szeretek csúnya szavakat használni. ^_^ hihihihi...

Idáig elég szépen kitartottam a CDs német mellett. Komolyan remélem végig tudom majd csinálni és nem bosszant fel valami a tanulási rendszerben. Közben azon gondolkodok, hogy majd mivel tudom erősíteni a nyelvtudást, mert őszintén a némettel nem ugyanaz a helyzet, mint az angollal vagy a franciával, ahol ott a sok jó film és zene és csinos pasi amivel és akivel gyakorolni lehet. Hát mondjuk, hogy az angolal sokkal egyszerűbb, de a némettel? Itt az egyetlen csatorna a DW, ami the Lord be Merciful, olyan hatalmassan rossz, hogy nem igaz. Egyetlen német zeném most a Karinál van, de egyébként nem hiszem, hogy Rammstein lenne igazán a megfelelő német nyelv erősítő... nem, nem... Habár olyanokat lehet tanulni tőlük, hogy számolni, "Mutter" és "du hast mich".

Közben, minél többet beszélgetek Shimmy Ginnel annál kevésbé értem. Shimmy-nek van egy barátnője, egy igen rút csaj, colombiai, akit Aurának hívnak. Szegény olyan ronda... és ráadásul élhetetlen. Csak préseli Shimmy-ből a pénzt, sokat iszik, és könnyen 15 ezer forintot költet magára egy sörözőben. Most azt várja, hogy Shimmy vegyen neki lakást, pénzelje, töltse meg minden héten a kocsiját benzinnel, fizesse ki a szervízt, stb. A csaj eleinte "okos" volt, habár azokat a dolgokat amiket Shimmy mesélt róla nem igazán utaltak egy "okos hölgyre", hanem egy agresszív, olcsó ribancra. Amikor lekopott az "okossági álárc" a csúszó-mászóról, Shimmy szerint a csaj egyetlen erénye az "intim teljesítés". Ok, tehát Aura egy "el Señor nos agarre confesados" (kapjon el minket az Úr meggyónva) típusú csaj aki nem csak hogy tudja és gyakorolja a teljes Kama Sutrát, de még ki is javítja és add hozzá.

Hát jó, a férfiaknak ez kell, és ez elég is szokott lenni. Sajnáltam azért, mert végül is a jó szeretőket az ember nem tartja meg, nem "jár" velük, csak épp... ummm... "élvezi" amikor az ember keze ügyében van. Ez így megy, ennek így kell lennie. Hát jó, van aki nem valami "ügyes" vagy "szerencsés" és nem tud eleget szerezni. Ok, elmegy. Csak hogy most kiderül, hogy Aura egy adott rutinnal dolgozik. Jó a csaj, csak hogy épp MINDIG UGYANAZT csinálja. Szegény Shimmy kezdi unni a nőcskét. Akkor miért van még vele!!??? Nem lehet megszokásból, ha nem is vannak együtt egy hónapja! Lehet, hogy ragaszkodik a csajhoz, mert most végre van nője? De hát közben a csaj minden barátnőjére éhezik!!!

Ezekben a napokban Shimmy Ginnel csak amerikai futballról lehet beszélni... annak ellenére, hogy ő Patriots rajongó és utálja Peyton Manning-et, a Coltok "quarterback"-ja.

Igen, marad a futball.

Nincsenek megjegyzések: